Tegenstrijdige verklaringen tijdens reconstructie gewelddadige aanrijding

© ptb

Was de aanrijding van een vrouw voor de ogen van haar vier kinderen een poging tot doodslag of een ongeluk door roekeloos rijgedrag? De reconstructie moest woensdag meer duidelijkheid brengen. Een emotionele belevenis voor het slachtoffer en de getuige.

THIJS PATTYN

De 36-jarige B.C., geen onbekende voor het gerecht, scheurde op vrijdagavond 8 juli door de dorpskern van Klerken, een dorp in Houthulst. De vader van een gezin met vier kinderen maande de snelheidsduivel aan om trager te rijden. B.C. stopte, probeerde de man te slaan en zijn echtgenote aan te rijden. De vrouw kon op het nippertje erger voorkomen door op de motorkap te springen.

De Mercedes van B.C. botste tegen de gevel van een oude kapel aan de Dorpsstraat. De kinderen bleven ongedeerd, maar waren erg aangeslagen. De bestuurder sloeg op de vlucht en werd drie dagen later opgepakt en aangehouden.

De buurt van de aanrijding werd gisteren afgezet voor een reconstructie. “Het duurde van 14.30 uur tot 16.30 uur”, vertelt buurtbewoonster en getuige Nadia Carreyn. “Het slachtoffer, de verdachte en ikzelf deden apart van elkaar ons verhaal aan de mensen van het parket. Op basis van onze verklaringen werd de Mercedes van de verdachte geplaatst en werd de schade onderzocht.”

Verdachte B.C. (36) uit Heuvelland had een andere verhaal dan wat Nadia gezien zou hebben. “Hij zei dat hij een klapband gekregen had, de controle verloor en remde. Tijdens die bewuste avond zag ik geen remlichten. Blijkbaar is de autosleutel zoek en moet de Mercedesgarage een nieuwe sleutel maken om te kunnen controleren of die remlichten werken. Volgens B.C. gebeurde het incident ook op een ietwat andere locatie, maar je kon nog altijd de bleke sporen zien van zijn autovloeistoffen op het voetpad.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen