Hoofdinspecteur zélf voor de rechter na contacten met prostitutiemilieu

© eva

Hoofdinspecteur Martin D. (46) van politiezone Grensleie riskeert een jaar cel voor aanzetten tot prostitutie. De veertiger ontkent, maar geeft toe dat hij nauw contact had met het barmilieu. “Dankzij dat contact heeft hij ook zaken aan het licht gebracht.”

EVELIEN VANTOMME

Door de affaire rond Dominique Strauss-Kahn, de vroegere baas van het IMF, die geregeld seksfeestjes bezocht in bordelen langs de Frans-Belgische grens, zat woensdag een hoofdinspecteur van de politiezone Grensleie zelf op de beklaagdenbank. Het Franse onderzoek bracht aan het licht dat Martin D. uit Wevelgem nauw contact had met het barmilieu.

Volgens de openbare aanklager ging de hoofdinspecteur zijn boekje ver te buiten. “Uit telefonieonderzoek bleek dat hij het barmilieu inlichtte over controles en alcoholacties en daarmee heeft hij zijn beroepsgeheim geschonden. Ook zette hij een dame aan tot prostitutie. Het staat vast dat hij een graag geziene gast was in het barmilieu. In zijn functie is dat wel heel erg dubieus”, aldus de openbare aanklager. Er werd een celstraf van een jaar gevorderd.

De verdediging ontkent beide aantijgingen. “Mijn cliënt ging af en toe naar één bar en had een goed contact met een uitbaatster van een champagnebar. Hij ging er iets drinken, meestal in de keuken. Nooit is hij naar boven geweest”, benadrukte zijn advocaat Filip De Reuse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen