Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Betalen we binnenkort een extra belasting op vlees?

De vleesindustrie heeft een gigantische impact op het milieu en te veel vlees eten kan ook negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid. Een organisatie van beleggingsanalisten stelt daarom voor om een vleesbelasting in te voeren, in navolging van de accijnzen op tabak. Het rapport, dat in december werd gepubliceerd, wordt nu opnieuw onder de aandacht gebracht door het Wereld Economisch Forum.

122 reacties

  • Marcel van Alderweireldt

    6 jaar geleden
    Niks te maken met de brexit. Dat ze een belasting heffen op kinderen kopen, méér dan 1 kind = luxetaks! En uiteraard afschaffing van kinderbijslag. Niemand durft hier blijkbaar aan te komen. Nochtans de enige - ik herhaal: de eniger! - manier om de overbevolking een halt toe te roepen (en zo ook de impact op het leefmilieu).
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Zie je wel, onze politiekers zijn bezorgd over onze gezondheid. Mag ik hopen dat ze dan ook bezorgd zijn over onze financiele gezondheid.
  • Peter De Clercq

    6 jaar geleden
    Dit draait niet rond gezondheid ! Dit draait alleen rond geld . Onze wereldvreemde machthebbers willen hun zakken nog meer vullen .
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Ja die Britten moeten iets doen om geld in het laatje te krijgen met hun brexit he. Weer de veganistische maffia . Mensen eet gewoon minder maar kwalitatiever vlees van dieren met vrije uitloop , rassen die buiten met respect voor het dier opgekweekt worden en varieer .
  • Ronny Demulder

    6 jaar geleden
    Gewoon belachelijk gans dat voorstel