AP
Volledig scherm
© AP

Trump wil verbod op controversieel wapenhulpstuk

Amerikaans president Donald Trump zal aan het ministerie van Justitie vragen een wet op te stellen om zogenaamde 'bump stocks' te verbieden. Met zo'n hulpmiddel kan een semi-automatisch wapen eenvoudig in een automatisch wapen veranderd worden. Onder andere de schutter van Las Vegas gebruikte een bump stock.

16 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Hans: Trump heeft inderdaad iets gedaan: de maatregel van Obama ongedaan maken dat mentaal gestoorden geen wapens konden kopen. :(
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Kan iemand mij eens verklaren waarom een gewone sterveling een automatisch vuurwapen zou nodig hebben? Behalve om op zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk slachtoffers te maken en zoveel mogelijk mensen te doden en een complete ravage aan te richten kan ik niets verzinnen. Met uzelf verdedigen heeft dat niks meer te maken.
  • Peter Bonacasa

    6 jaar geleden
    Een beetje doorzichtig, niet, Stabiel Genie, zo'n bocht van 180°? Ga anders nog eens een schamele 6 minuten op bezoek in het ziekenhuis, duimpje omhoog, tweet dat jij eigenlijk het slachtoffer bent wegens het FBI-onderzoek, schop nog wat meer keet op twitter, en ga dan golf spelen terwijl de kinderen begraven worden, hypocriet.
  • Dirk Van Brussel

    6 jaar geleden
    Hans, de waarheid niet verkrachten aub
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Op de "trigger". Das het meest efficient.