© Kioni Papadopoulos

Andere organisatoren ongerust: “Tomorrowland is groot en wij zijn klein”

Organisatoren van evenementen in De Schorre vrezen dat er voor hen volgend jaar geen plaats meer zal zijn: terwijl Tomorrowland opnieuw twee weekends inpalmt, hebben de provincie Antwerpen en de gemeenten Boom en Rumst beslist dat er vanaf volgend jaar slechts op zeventien dagen grote evenementen mogen plaatsvinden in het recreatiedomein.

christof willocx

Het gaat om evenementen met minimaal 1.500 bezoekers. Tegelijk duurt het dancefestival Tomorrowland in De Schorre volgend jaar niet één, maar twee weekends. Het gaat in totaal om zes dagen, waardoor er voor andere grote evenementen nog maar elf dagen overblijven. En dat terwijl er dit jaar nog ruim dertig eventdagen zijn.

© WAS

Dat brengt heel wat onzekerheid mee, onder andere voor de vzw ADV, die in De Schorre twee keer per jaar een rommelmarkt organiseert. “Tomorrowland is groot en wij zijn klein”, zegt Norbert Jacobs. Hij is niet tegen Tomorrowland. “Van mij mag dat evenement zelfs drie weekends plaatsvinden. Maar waarom moet dit ten koste gaan van ons?”

Maatschappelijke impact

De evenementenkalender van De Schorre in 2017 staat nog niet volledig vast. Maar Bruno Peeters, gedeputeerde voor recreatiedomeinen bij De Schorre, nuanceert de invloed van Tomorrowland. “Het aantal evenementen in De Schorre neemt toe, ook als we Tomorrowland niet meetellen. De buurt heeft ons gevraagd om daar iets aan te doen. Feesten met geluidsversterking moeten tot een strikt minimum worden beperkt.”

“De evenementen die De Schorre zelf organiseert, zoals Putteke Winter en Schorremorrie, zullen wel nog plaatsvinden. Tomorrowland ook, want dat evenement heeft een grote maatschappelijke impact. Ook speciale evenementen, zoals het EK Hockey of Music For Life zullen om die reden in De Schorre nog mogelijk zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tomorrowland