Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Mysterie verklaard: waarom Turkse 'poort naar de hel' zo dodelijk is

Wetenschappers hebben het mysterie ontrafeld rond een tempel voor Pluto in de oude stad Hiërapolis, vlak bij Pamukkale in het huidigeTurkije. Dieren die te dicht bij deze 'poort naar de hel' kwamen, overleefden het niet, priesters wél. Een nieuwe studie wijst uit dat de giftige dampen die uit de offergrot opstegen vooral uit dodelijk geogenische koolstofdioxide bestonden.

24 reacties

  • jan theys

    6 jaar geleden
    Geloof er niets van .Ben er geweest en Turkije is heel mooi ik zou er zelfs willen sterven dat is een wens van mij . zal natuurlijk niet zo zijn jammer. Alles van heel Turkije en Kreta is uiterst mooi .idem hotels Efece .Termessos.Perge.Prienne. Dydyma. melette en nog zo veel andere dingen Snorkelen en mooie vissen zien giftige slangen zien , schorpioenen zien .Prachtig ik ga nu voor de tweede keer.
  • Robert De Fruytier

    6 jaar geleden
    Dichtgooien;constante opwelling van CO 2!Ofwel beboeten,maar daar zullen ze niets aan doen.T'zijn alleen de auto's die niet deugen.......
  • jan theys

    6 jaar geleden
    Turkije is heel mooi overal prachtige stranden mooie winkelstraten heel mooi de Romeinse tijd .mooie of Rome ik ga soms 2 maal per jaar . zwembad van cleopatra Mariahuisje . om sprakeloos van te zijn .
  • Robert Bruyland

    6 jaar geleden
    @mich Lee er staan in Tr heuvels in brand door oborrelend gas,er is dus wel degelijk gas in Tr.
  • Fenasi Kerim

    6 jaar geleden
    Zo mooi... zoveel te zien in turkije... Echt een paradijs!