Côte d'Or-fabriek in Halle verandert mogelijk van eigenaar

Chocoladefabrikant Barry Callebaut is van plan om de Mondelez-vestiging in Halle over te kopen, maar de chocolade van Côte d'Or zal er nog steeds worden geproduceerd. Dat melden beide bedrijven in een persbericht. De 300 werknemers zouden in de fabriek kunnen blijven werken.

Mondelez International is van plan om de chocoladefabriek in Halle te verkopen aan de Zwitserse chocoladereus Barry Callebaut. Dat melden beide bedrijven in een persbericht. Barry Callebaut is al jaren een belangrijke leverancier van Mondelez. In Halle wordt onder meer chocolade van het merk Côte d'Or geproduceerd. Na de overname zou dat merk nog steeds in Halle worden geproduceerd. De 300 medewerkers van de vestiging zouden ook in de fabriek kunnen blijven werken.

In de praktijk komt de fabriek in handen van Barry Callebaut die er de merken en producten uit de Mondelez-portefeuille zullen produceren. Mondelez kan hierdoor haar bevoorradingsketen voor chocolade verder optimaliseren, terwijl Barry Callebaut de kans krijgt om haar productiecapaciteit in België verder uit te breiden.

"We blijven zo ook in de toekomst garant staan voor de unieke Côte d'Or smaak en kwaliteit, die zo geliefd is bij onze Belgische consumenten", meldt Mondelez International. "Dit bevestigt onze vastberadenheid om in België te blijven investeren en reflecteert de uitstekende reputatie die de Belgische chocolade wereldwijd geniet", laat Barry Callebaut weten. "We hadden nood aan extra capaciteit om aan de wereldwijde vraag naar Belgische chocolade te voldoen", klink het voorts. "De overname is goed nieuws voor Halle, omdat we de fabriek een nieuwe toekomst kunnen geven."

Beide bedrijven starten binnenkort gesprekken met het personeel en een consultatiegesprek met de ondernemingsraden. Eind december al kan de overname rond zijn. Er zijn geen financiële details bekend over de deal.

Meest gelezen