Kelly viseerde Emma Gonzalez (foto) en  David Hogg, die beiden wel degelijk leerlingen van de getroffen school zijn.
Volledig scherm
Kelly viseerde Emma Gonzalez (foto) en David Hogg, die beiden wel degelijk leerlingen van de getroffen school zijn. © AFP

Stafmedewerker politicus in Florida ontslagen omdat hij leerlingen Parkland "acteurs" noemde

Een stafmedewerker van de Republikeinse politicus Shawn Harrison uit Florida is gisteren de laan uitgestuurd omdat hij van twee leerlingen van de middelbare school Marjory Stoneman Douglas had gezegd dat ze "acteurs" waren.  De tieners kwamen na de dodelijke schietpartij op hun school op voor een strengere wapenwet. Benjamin Kelly maakte zijn foute veronderstelling in een e-mail aan een journalist, verzonden vanuit zijn officiële werkaccount.

4 reacties

  • Michael Aerts

    6 jaar geleden
    Sedert Trump het woordje fake uitbraakte is dit nog het enige argument dat ze gebruiken. Die honderden doden door wapendebielen zijn ook acteurs waarschijnlijk? Fox en Breitbart zijn de koningen van manipulatie en fake news. Het disrespect voor de slachtoffers is wansmakelijk.
  • ibrahinm balakan

    6 jaar geleden
    Da zou wel heel pervers zijn.
  • Joris Claes

    6 jaar geleden
    Veel duping delight gezien bij die reportages.
  • Jonathan Wouters

    6 jaar geleden
    Vreemd. Ik heb foto’s gezien van David Hogg met heel de productieploeg van CNN, van Hogg met een CNN t-shirt en van Hogg die nieuwslezertje speelt bij CNN. Je vind het zo op Google.