Professor Tom Decorte
Volledig scherm
Professor Tom Decorte © Photo News

Criminoloog over Antwerpse 'War on Drugs': "Oude wijn in nieuwe zakken"

Criminoloog Tom Decorte (UGent), een fervent criticus van de Antwerpse 'War on drugs', noemt het Stroomplan "een logische volgende stap volgens de denkwijze die al jaren gehanteerd wordt", maar stelt zich vragen bij het nut ervan. "Het hoogst haalbare lijkt dat men er tot op zekere hoogte in zou slagen de drugstrafiek langs Antwerpen te ontmoedigen", zegt hij. "Die trafiek zal zich dan echter verplaatsen en er zullen niet minder gebruikers of criminelen zijn."

89 reacties

  • Peter Nols

    6 jaar geleden
    s dit plan van De Wever lompigheid of wil hij de drugsprijs hoog houden, en welke van deze 2 reden moet ik het ergst vinden.
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Van een criminoloog verwacht ik toch wat meer concrete oplossingen dan een oubollige oneliner. In plaats van wetenschappelijke argumenten te gebruiken houdt hij het bij een politiek geïnspireerde uitspraak.
  • Serge Prat

    6 jaar geleden
    dus met andere woorden mr Decorte, laat ze maar doen. Alles wat men doet om dit alles tegen te gaan heeft geen nut. Zullen we ineens ook de verkeerscontroles afschaffen want die halen dan ook niets uit omdat mensen steeds die overtredingen zal blijven doen......triestig. Noemt zich expert maar heeft geen concrete voorstellen. Op die manier is iedereen expert
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Ooit zei men tegen Vanden Boeynants in het parlement dat zijn maatregelen oude wijn in nieuwe zakken waren. Antwoord van VDB : Oude wijn ? Maar dat is de beste !
  • K M

    6 jaar geleden
    "expert" weet altijd wat niet helpt. Wat er wel moet gebeuren zegt en weet hij zelf niet natuurlijk. Opgeblazen zak.