© Wim Hendrix

Bpost investeert fors in pakjesdienst Parcify

Bpost investeert een fors bedrag in de Antwerps-Limburgse start-up Parcify. Dat bedrijf levert de pakjes die u bijvoorbeeld bij Bol.com bestelt, op het moment en de plaats die u zelf kiest.

Christof Willocx

Parcify bestaat precies één jaar. “In dat jaar hebben we elf mensen aangeworven”, zegt algemeen directeur Patrick Leysen (28), die Parcify samen met de Limburger Jonas Coenen heeft opgericht. “We hebben ook ons werkgebied uitgebreid. We leveren nu pakjes in de stad Antwerpen en alle districten, en vanaf eind september ook in Brussel. De zaken gaan dus goed.”

En dat heeft ook bpost, de grootste pakjesbezorger van het land, gemerkt. “Bpost investeert een belangrijk bedrag in ons bedrijf om zo onze groei verder te ondersteunen, en krijgt twee zitjes in onze raad van bestuur. Het precieze investeringsbedrag maken we niet bekend. Maar als jong bedrijf is het erg bemoedigend om gesteund te worden door een gevestigde waarde in onze sector.”

De pakjesmarkt groeit in België met 15% per jaar. “Onze klanten downloaden de applicatie van Parcify op hun smartphone”, zegt Patrick Leysen. “Ze krijgen dan een adres waarop ze de pakjes die ze via het internet bestellen – bijvoorbeeld via Bol.com of Amazon – kunnen laten leveren. Dat adres kan een kantoor van Parcify zijn of dat van een lokale handelaar die met ons samenwerkt. Daarna bestellen ze een pakje op bijvoorbeeld Bol.com, en geven bij ‘leveradres’ het adres in dat ze van ons hebben gekregen.”

Parcify stuurt vervolgens via de applicatie een bericht naar de klant om te melden dat het pakje is aangekomen. “De klant mag dan zeggen waar en wanneer wij moeten leveren”, zegt Leysen. “Onze pakjesleveranciers, vaak studenten die een bijverdienste zoeken, komen de pakjes dan met de fiets brengen. Ze doen dat van 7u ’s morgens tot middernacht. Ook op zaterdag en zondag.”

Een consument die een pakje door Parcify laat leveren, betaalt 4,5 euro per levering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER