Facebook
Volledig scherm
© Facebook

Het ontroerende verhaal van Capitan, de hond die nooit het graf van zijn baasje verliet

BizarElf jaar lang hield Capitan, een wel erg trouwe hond uit Argentinië, de wacht bij het graf van zijn baasje Miguel Guzman. De Duitse herder liep in 2006 weg van huis nadat zijn eigenaar was overleden. De familie dacht dat Capitan omver was gereden of dat een gezin hem een nieuwe thuis had gegeven. Toen ze hem enkele maanden later terugvonden op het kerkhof, waren ze ontzettend verbaasd. Capitan heeft het graf van zijn baasje nooit kunnen verlaten en is er uiteindelijk gestorven.

17 reacties

  • Patrick Coens

    6 jaar geleden
    dat is ongelooflijk dat die beesten toch zo trouw zijn, kan van de mens niet gezegd worden ,die steken een mes in je rug ik heb al heel mijn leven honden en ik kan niet zonder (herders) en ik zal mijn beesten nooit verraden of kwaad doen ,veel liefde krijg ik in de plaats dit is een mooi verhaal
  • Annelies Vandenbroeck

    6 jaar geleden
    Hopelijk is hij begraven bij zijn baas, dat verdient hij, de trouwe lieverd.
  • rolle de muylder

    6 jaar geleden
    als je iets wil leren over trouw en liefde moet je bij de dieren zijn en zeker niet bij de mens
  • Edwine Van der Hoeven

    6 jaar geleden
    Een hond die thuis liefde krijgt is héél trouw aan zijn baasje of gezinsleden. Hebben het zelf al dikwijls meegemaakt, met verschillende honden, als er iemand ziek is hielden ze trouw de wacht naast ons ziekbed. ONGELOOFLIJK welke oprechte liefde je krijgt van een hond. Ons gezin is simpel weg niet compleet zonder hond(en) in huis. Zij krijgen dan ook de allerbeste zorgen en veel liefde van ons gezin.
  • Jimmy Vissers

    6 jaar geleden
    Hier bestaat al een film over, Hachi A dog`s Tale