"Gebruik je invloed in de regio om humanitaire hulp in Aleppo te krijgen"

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft Rusland en de Verenigde Staten opgeroepen om hun invloed in Syrië aan te wenden om een VN-hulpkonvooi in de belegerde stad Aleppo te krijgen. Momenteel zit voedsel voor een maand voor 40.000 mensen vast aan de grens met Turkije.

Al enkele dagen is er een staakt-het-vuren van kracht in Syrië na bilateraal onderhandelen van Rusland en de Verenigde Staten. Het akkoord wordt vrij goed nagevolgd, maar toch staat een VN-hulpkonvooi met een voedsel voor 40.000 mensen voor een maand nog steeds vast in Turkije aan de grens met Syrië. De noodhulp -bedoeld voor de belegerde stad Aleppo- geraakt maar niet ter plaatse.

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon roept nu de architecten van het akkoord op om hun invloed in de regio aan te wenden om de hulp ter plaatse te krijgen. "Ik heb aan de Russen gevraagd om druk uit te oefenen op de Syrische overheid", zegt hij in een persconferentie. "Aan de Amerikanen heb ik hetzelfde gevraagd om ervoor te zorgen dat de Syrische rebellen die steun van Washington krijgen hun volledige medewerking verlenen aan het konvooi."

Meest gelezen