Staatssecretaris Theo Francken afgebeeld als nazisoldaat. Het campagnebeeld werd door de jongerenpartij van Ecolo uitgestuurd.
Volledig scherm
Staatssecretaris Theo Francken afgebeeld als nazisoldaat. Het campagnebeeld werd door de jongerenpartij van Ecolo uitgestuurd. © BELGA

Ecolo gehoord over nazifoto Theo Francken, maar maakt klacht wel kans?

BinnenlandDe covoorzitters van Ecolo J, de jongerenpartij van Ecolo, zijn door de politie gehoord over de nazifoto die ze hebben verspreid van staatssecretaris Theo Francken (N-VA) eind september. Francken eiste excuses en diende een klacht in voor laster.

57 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Wat is het verschil met de racistische memo over Jinnih Beels en de foto van Francken met nazi outfit. Alle twee provocerende foto's, de ene haalt de pers erbij als racisme en de andere het is een racist dus democratische overdrijving.
  • Stavros Kanakaris

    6 jaar geleden
    Recht op overdrijving. De NVA heeft er zijn handelsmerk van gemaakt. Niet zeuren als men koekje van eigen deeg krijgt.
  • Roger Deprez

    6 jaar geleden
    Als dat recht op overdrijven is en dat mag van Europa dan is de mening over Walen ook recht op overdrijven namelijk dat zen lui zijn, niet graag werken, profiteren van het Vlaamse geld en een blok zijn voor de Vlaamse eigenheid, gewoon profiteurs.
  • Anne Marie De Keersmaecker

    6 jaar geleden
    men mag zijn vrije mening uiten zolang het in het plan van de niet regerende partijen past en zeggen wat zij graag horen. Wij gaan naar een land dat geregeerd zal worden door marionetten die doen wat hen gedicteerd wordt door mensen die hun land ontvluchten omdat zij ginds niet geduld worden en hier politiek asiel proberen te verkrijgen
  • Zjos Peeters

    6 jaar geleden
    Een tekening van iemand waarvan men niet eens weet of hij bestond (Mohammed), is er los over en kan niet door de beugel. Maar een eerbaar iemand afbeelden als een nazi, is dan weer geen probleem. Blijkbaar worden hier alleen klachten ontvankelijk verklaard wanneer ze tegen rechts zijn (zie veroordeling VB).