David Hogg, die de schietpartij op de Marjory Stoneman Douglas High School overleefde, spreekt tijdens een betoging voor een strengere wapenwetgeving. Volgens Russische bots is hij een acteur.
Volledig scherm
David Hogg, die de schietpartij op de Marjory Stoneman Douglas High School overleefde, spreekt tijdens een betoging voor een strengere wapenwetgeving. Volgens Russische bots is hij een acteur. © REUTERS

Russische bots schilderen tienerjongen die schietpartij Florida overleefde af als 'acteur'

Amper een uur nadat het nieuws over de schietpartij in de school in Florida vorige week uitbrak, schoten Twitteraccounts die vermoedelijk banden hebben met Rusland in actie. Ze stuurden honderden berichten de wereld in om het debat over de wapenverkoop in de VS aan te wakkeren en begonnen valse nieuwsberichten te verspreiden. Daarbij viseerden ze een student die zich openlijk en snoeihard had uitgesproken tegen president Trump.

9 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    De kunst zal dus zijn als burger om heel veel bronnen te raadplegen en dan nog zelf te oordelen wat als feiten kunnen doorgaan en wat niet. Dat is een heel gevaarlijk spel waariedereen, maar dan ook iedereen slachtoffer van kan worden.
  • Pete Schoonhuys

    6 jaar geleden
    Dit is ondertussen al helemaal achterhaald. Er schuilt een groot gevaar in dit fenomeen: goedgelovige mensen, die niets kritisch kunnen bekijken, trappen hier met hun ogen open in. Bovendien wordt dit verder gevoed door mensen met slechte bedoelingen.
  • patrick decoo

    6 jaar geleden
    zou spijtig zijn moest het waar zijn maar ik zie de media en democraten in staat zoiets te ensceneren
  • Johny deman

    6 jaar geleden
    Het zal niet lang meer duren voordat ieder fb profiel hard gelinkt is aan een identiteitskaart, als je fb wil gebruiken
  • Luc D'haese

    6 jaar geleden
    De kiezers hebben er gekozen net als hier. Daar moet iedereen maar mee leven.