De winkelrekken in Venezuela zijn nagenoeg leeg. De voedseltekorten in het land zijn enorm.
Volledig scherm
De winkelrekken in Venezuela zijn nagenoeg leeg. De voedseltekorten in het land zijn enorm. © REUTERS

De Venezolaan is gemiddeld 11 kilo vermagerd, 90 procent leeft in armoede

BuitenlandDe Venezolaan is in 2017 gemiddeld 11 kilo afgevallen. 90 procent van de 30 miljoen inwoners leeft in armoede. Dat blijkt uit een nieuwe studie over het diepe gat dat de crisis slaat in het Zuid-Amerikaanse land en de voedseltekorten.

12 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Maduro heeft de capaciteiten niet om zijn bevolking creatief te begeleiden en te inspireren om een leefbare economie te regeneren zonder de inkomsten van olie. Erger nog, die man probeert met geweld en met bedrog aan de macht te blijven.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    We gaan allemaal op dieet als de PVDA aan de macht komt, een enorme besparing in de gezondheidszorg. Geen door operaties meer voor een maagring en bypass, geen hart en vaatziekten geen diabetes, het kan alleen maar beter worden.
  • Jeff Nuyts

    6 jaar geleden
    Hoezee! Socialisme zoals hier (EU femist an) ook wordt beoogt... Samen naar een betere wereld Kameraden!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    oproep aan calvo,in zuid amerika vergaat het volk van de honger ,stemmen ronselen man en bootje vliegtuig en treintje inzetten 100000 den kunnen zo afkomen om uw maaltijd checks en gratis geld
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    6 jaar geleden
    Negentig procent in armoede ? Dat zijn de zegeningen van het communisme. Dat de gemiddelde Venezolaan 11 kilo vermagerd is betekent wel dat het een gezond regime is.