Bob Peeters (links) en Jan Ceulemans doorliepen de jeugdreeksen van Lierse.
Volledig scherm
Bob Peeters (links) en Jan Ceulemans doorliepen de jeugdreeksen van Lierse. © photonews

Deze Rode Duivels kwamen uit de jeugd van Lierse

LierseHet einde van een befaamde jeugdwerking dreigt. Decennia lang was SK Lierse toonaangevend. Verschillende Rode Duivels doorliepen er de jeugdreeksen en maakten hun debuut op het Lisp - zeker in de gouden periode van Lierse, eind jaren negentig. Een overzicht.

5 reacties

  • Theodoor Vanhove

    6 jaar geleden
    Goede voetballers . Jan Ceulemans , voor de supporter, complete klasse.
  • roger goris

    6 jaar geleden
    en Erwin Vandenbergh, Robert Willems, Gert Verheyen, Danny Verlinden, Soit Janssens, Frans Vermeyen, Fons Dreessen en nog zoveel anderen...
  • Erwin Van Roy

    6 jaar geleden
    Gewoon geen licentie meer geven
  • helmut dury

    6 jaar geleden
    En Erwin vandenberg
  • bart van de wiele

    6 jaar geleden
    shame, jullie vergeten europees topschutter Erwin van den Bergh
  1. Lierse-verdediger Pupe hangt schorsing boven het hoofd: “Ik vrees dat mijn seizoen zo goed als voorbij is”
    Voetbal Challenger Pro League

    Lier­se-verdediger Pupe hangt schorsing boven het hoofd: “Ik vrees dat mijn seizoen zo goed als voorbij is”

    Joedrick Pupe verloor vrijdagavond met Lierse kansloos op bezoek bij SK Beveren. De centrumverdediger geeft aan dat er - hoewel er niet echt meer iets te winnen valt voor Lierse - toch nog heel wat drive in de ploeg zit om een mooi einde aan het seizoen te breien. Dat zal mogelijk grotendeels zonder de West-Vlaming moeten. Er hangt hem immers nog een serieuze schorsing boven het hoofd.
  2. Ook tijdens de match liep het fout: fan Beerschot-Wilrijk klimt over omheining om op vuist te gaan in Lierse-vak

    Ook tijdens de match liep het fout: fan Beer­schot-Wil­rijk klimt over omheining om op vuist te gaan in Lier­se-vak

    In het stadion én erbuiten: het seizoen is amper begonnen of het zit er al bovenarms op in de supporterskringen van Antwerp en Beerschot. Tijdens de match tegen Lierse klom een Beerschot Wilrijk-fan over omheining en ging op de vuist met een Lierse-supporter. Daarna vluchtte hij weer het bezoekersvak in. En ook na de match liep het mis: twee bussen met Beerschot-fans werden in het centrum van Mortsel bekogeld met stenen en andere projectielen. "Toen de bussen moesten stoppen voor het rode licht werden ze aangevallen door een twintigtal personen met bivakmutsen, getooid in de kleuren van Antwerp", vertelt politiewoordvoerder Johan Wonnink. "Ze gooiden met allerlei objecten en daarbij sneuvelden enkele ramen. Een aantal van hen zijn uitgestapt, waarop de 'supporters' van Antwerp op de loop gingen. We hebben geen arrestaties verricht, maar er zijn wel vrij goede camerabeelden." Twee vechtersbazen liepen verwondingen op. De komende dagen zal er heel kort op de bal gespeeld worden, belooft de politie. "Het verontrust ons dat dergelijke veldslagen nu ook in de rand worden uitgevochten. "