Belga
Volledig scherm
© Belga

Amnesty International niet mals voor België in jaarrapport

BinnenlandBelgië krijgt een veeg uit de pan in het jaarrapport van mensenrechtenorganisatie Amnesty International. De situatie in de gevangenissen blijft problematisch, er is waakzaamheid geboden rond het antiterreurbeleid en België heeft het internationaal recht geschonden bij het terugsturen van mensen naar Soedan, aldus de organisatie.

31 reacties

  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    In Soedan is het leger aan de macht. President al Bashir is een fundamentalist die de sharia toepast, partijen verbied om mee te doen aan verkiezingen en verantwoordelijk is voor een genocide in Darfur. Dankzij zijn beleid proberen zoveel mensen het land te ontvluchten om een beter leven op te bouwen. Soedan is dus echt een land waar we mee kunnen samenwerken.
  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Het tijdperk van al die gecamoufleerde linkse organisatie's loopt ver ten einde. Het kapitalisme van het socialisme......... Schijnheiligheid ten beste, wat onrust zaaien om zo aan geld te geraken, vooral voor eigen bediening......
  • William Van den Berghe

    6 jaar geleden
    Aan iedereen : stop met geld te geven aan deze uiterst linkse organisatie die alleen maar de hand bijt die hen voedt.
  • Maria Nuytkens

    6 jaar geleden
    Moeten ze in de gevangenissen dan ook nog champagne geven ? Als je niets uitsteekt moet je niet naar de gevangenis, zo simpel is dat toch ?
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Zullen we eens eventjes streng wezen voor onze Amnesty niet-gouvernementelen ? Eerst de Oxfam-zaak afhandelen en daarna stapsgewijze de "werking" van al deze "clubjes" efficient onder het vergrootglas leggen. De "bevindingen" van deze schemer-verenigingen, zullen worst wezen.