© Solid

Mannen: zo geef je je jeans een upgrade

Wil je je jeans iets minder casual dragen? Laat die sportieve hoodie en sneakers links liggen. Goodbye typische weekend-outfit, zo geef je je jeans een upgrade!

cityfashion

Combineer je jeans met geklede items

De gemakkelijkste manier om je jeans een flinke upgrade te geven? Combineer met geklede items! Een basic stuk als een jeans kan gerust een dosis ‘gentleman’ gebruiken. Kies voor een overhemd in een toffe print, een klassieke coltrui of pull, een wollen jas of perfectly fitted blazer. Wie zei er dat een jeans enkel in het weekend kon?

Kies de juiste schoenen

We begrijpen je liefde voor sneakers volledig, maar wanneer je een chiquere look wil voor je jeans laat je ze best thuis. Een paar brogues, klassieke kostuumschoenen of loafers (voorjaarstrend van het moment trouwens) zijn een veel betere keuze. De schoenen maken in dit geval dus écht de man!

Denk aan de details

Een simpele jeans heeft nu eenmaal wat extra nodig. Een stijlvolle riem bijvoorbeeld (in de juiste maat en kleur) kan je look een heel andere toets geven.

Wees voorzichtig met het oprollen van je broekspijpen, ‘water in de kelder’ speelt nooit in je voordeel. Op safe spelen? Kies voor een recht model in een donkere wassing, dat staat gekleder dan een lichte skinny.

Mannen: deze stylingfouten maken je kleiner

© Lucky de Luca

Niet tevreden over je gestalte? De foute kledingkeuze doet je geen goed. Toch kan je met enkele handige kledingkeuzes zo enkele optische centimeters bij faken. Opgelet mannen, deze stylingfouten maken je net kleiner!

Je draagt de foute kleuren en prints

De juiste kleuren maken de (iets grotere) man. Kies voor donkere kleuren als donkerblauw, bruin, kakigroen of bordeaux. Hoe eenvoudiger je kleurenpalet, hoe groter en hoe meer gestroomlijnd je eruit ziet. Een volledig zwarte outfit of lichte, frisse kleuren laat je beter links liggen.

Prints not done bij kleine mannen? Wij bewijzen het tegendeel! Kleine prints of verticale lijnen, zoals een klassieke krijtstreep, leggen de focus op ‘lengte’ waardoor je effectief groter lijkt.

Je kiest de foute stoffen of je items zijn niet getailleerd

Raar maar waar: de foute stof laat je écht kleiner lijken. Dikke, zware stoffen maken je geblokt (wat echt niet de bedoeling is als je net groter wil lijken). Je kiest beter voor laagjes van lichte stoffen als katoen, fijne wol, denim of ribfluweel.

Kledingstukken in de verkeerde maat of stukken die niet voldoende getailleerd zijn, werken averechts. Kortere hemden, T-shirts en broekspijpen doen wonderen voor je lichaamslengte.

Tip: De juiste lengte van je hemd of T-shirt bepalen? Houd je armen los langs je lichaam en kijk waar je T-shirt of hemd stopt. Is dit ter hoogte van het begin van je duim, dan heb je de ideale lengte gevonden!

Mannen: dit zijn de 3 meest gemaakte kledingfouten op de werkvloer (en zo vermijd je ze)

© Zilton

Je ambitie en spirit uitstralen? Alles begint bij de juiste outfit. Van de foute kledingmaat tot té opvallende sneakers, dit zijn de meest gemaakte kledingfouten op de werkvloer (en zo vermijd je ze)!

Je draagt de foute kledingmaat

Al mag je werkoutfit nog zo stijlvol zijn, de verkeerde maat valt meteen op - en niet op de juiste manier. Een blazer die perfect op je schouders valt, een fitted shirt met de ideale lengte, jeansbroeken die net op je schoenen rusten: de juiste kledingmaat en pasvorm maakt écht het verschil! Ken je eigen lichaam (én maat) en de rest volgt vanzelf.

Je hebt geen oog voor details

De kleren maken de succesvolle man, al mag je de details zeker niet vergeten. Let op de kleuren van je kledingstukken (schreeuwerige kleuren zijn not done op de werkvloer), print, afwerkingLess is not always more. Hetzelfde geldt voor riemen, tassen en schoenen. Kortom, zorg ervoor dat je accessoirekeuze workproof is!

Je negeert de dresscode van je bedrijf

Je hoort het misschien niet graag, maar het is niet elke dag casual friday. Hou altijd rekening met de dresscode van je bedrijf. Is een kostuum een must, dan is een jeansbroek dus géén goed idee. Een geklede chino met hemd en een iets sportievere blazer, kunnen dan weer wel. Een sweater of hoodie zijn items die je beter thuis draagt. Een fijne of gebreide trui zijn wél geschikt voor de werkvloer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer