© BERT DE DEKEN

Fietser overleden na val in Albertkanaal: “Frans kende de omgeving heel goed”

De 67-jarige Frans Vandenbergh uit Meerhout is dinsdagnacht in het ziekenhuis overleden. Enkele uren eerder sukkelde hij in het Albertkanaal. “Als visser kende hij de omgeving nochtans goed”, zegt buurtbewoner Fons Seigers.

BART VAN DEN LANGENBERGH

Nadat een jogger de zestiger dinsdagavond om hulp hoorde roepen, haalden de hulpdiensten de fietser uit het Albertkanaal ter hoogte van de brug aan ­Genelaar, op de grens met Laakdal. Nadat hij werd gereanimeerd, is Frans Vandenbergh uit Meerhout enkele uren later toch in het ziekenhuis van Geel overleden. Hoe het ongeval is kunnen gebeuren, was woensdag nog altijd niet helemaal duidelijk. “Waarschijnlijk blijft de juiste oorzaak van het incident een mysterie”, zegt Aloïs Peeters, commissaris bij de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.

Volgens een buurtbewoner uit de Kanaalstraat in Meerhout was het slachtoffer vertrouwd met de omgeving van het kanaal. “Hij kende het kanaal op zijn duimpje omdat hij daar ook ging vissen”, reageert bewoner Fons Seigers, een leeftijdsgenoot van het slachtoffer en zelf een visser. “Veertien dagen geleden heb ik nog vlak bij hem zitten vissen, bij de plaats waar hij in het kanaal is beland. Ik baatte vroeger ook een hengelsportwinkel uit en daar was hij vaste klant. Misschien wilde hij dinsdagavond kijken of er werd gevist en is hij dan toch onwel geworden?”

De uitvaart van Frans ­Vandenbergh vindt plaats in besloten kring.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER