Direct naar artikelinhoud
Gerecht

Rechter beslist: Apache moet geen schadevergoeding betalen aan Land Invest

Joeri Dillen en projectontwikkelaar Land Invest Group hadden een schadevergoeding van alles samen 350.000 euro geëist.Beeld BELGA

Nieuwswebsite Apache moet geen 350.000 euro aan schadevergoedingen ophoesten aan projectontwikkelaar Land Invest Group en Joeri Dillen. Dat heeft de burgerlijke rechtbank van Antwerpen vandaag beslist, zo meldt de advocaat van Dillen aan de VRT.

Apache schreef tussen 2013 en 2016 een reeks artikels over vastgoeddeals in Antwerpen en onderzocht daarbij de mogelijke verwevenheid van de vastgoedsector met de Antwerpse politiek. Land Invest Group en Joeri Dillen, de voormalige kabinetschef van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), werden herhaaldelijk genoemd.

Zij voelden zich geviseerd en vonden de berichtgeving van Apache "ongenuanceerd". Ze trokken naar de rechtbank om de verwijdering van de artikels en een fikse schadevergoeding te eisen. De projectontwikkelaar vorderde 250.000 euro van Apache, Joeri Dillen vroeg 100.000 euro.

De rechtbank volgt hen niet, aldus advocaat Omar Souidi. "De rechter heeft geoordeeld dat de berichtgeving misschien wel onnauwkeurig en ongenuanceerd is, maar het is geen fout die leidt tot een schadevergoeding", zegt hij aan de VRT. "Er is geoordeeld dat de journalisten hun werk zo goed als mogelijk gedaan hebben." 

Souidi bekijkt nog of hij in beroep gaat tegen de uitspraak.