De gourmet burger van je dromen maak je zélf: met zwartepepersaus en... whisky!
Aangeboden door LidlVoor een sappige gourmet burger hoef je je helemaal niet richting een burgerrestaurant te begeven. Haal wat rundvlees in huis, knapperige pistolets, verse groenten én haal bij het maken van de zwartepepersaus de whiskyfles boven. In een-twee-drie tover je zo zelf die Amerikaanse klassieker in een luxe-uitvoering op tafel. Dig in!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
600 g americain natuur
2 tomaten
1 rode ui
multicolorsla
boter
peper en zout
Voor de pepersaus:
whisky
3 el sausbinder
200 ml runderbouillon
zwarte peper
1 tl mosterd
50 ml room
Zo maak je het:
1. Was de multicolorsla, snijd de tomaten in plakjes en de rode ui in ringen.
2. Kruid de americain met peper en zout en vorm tot 4 hamburgers. Verwarm een klontje boter in een pan op een middelhoog vuur en bak de hamburgers naar eigen voorkeur saignant, à point of bien cuit. Haal de hamburgers uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.
3. Maak de saus: Verwijder het bakvet en blus de pan met een scheutje whisky. Voeg de runderbouillon toe. Kruid met de zwarte peper en mosterd en voeg de room toe. Los de sausbinder op in een beetje koud water en voeg toe aan de saus. Laat al roerend enkele minuten indikken. Kruid bij naar smaak.
4. Snijd de pistolets open en smeer op elke helft wat pepersaus. Beleg vervolgens met een blaadje multicolorsla, de hamburger, een schijfje tomaat en wat rode ui.
Zin in meer fingerfood? Probeer onze heerlijke aardappelkoekjes met pulled pork!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Livios
Vermijd tot 20% rendementsverlies: zo reinig je je zonnepanelen (niet)
-
Livios
Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoorde manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”
Leuven kampt al maanden met een serieuze muizenplaag. Herkenbaar? Zie jij ook regelmatig knaagdieren door je tuin rennen? Of is er geknaagd aan voedselverpakkingen in je kelder of tuinhuis? Bouwsite Livios vroeg aan Dirk Criel van Natuurpunt hoe je op een duurzame én diervriendelijke manier muizen en ratten weert – of hoe je voorkomt dat je er überhaupt ooit last van hebt. -
Lidl
Til je hotdog naar een hoger niveau, met witte pens en een fris appel-komkommerslaatje
Fan van Amerikaans fastfood? We get it! Niets zo smakelijk dan een worstje tussen een kraakvers broodje. Maar een gewone hotdog krijgt plots het allure van een driesterrensnack, door te kiezen voor witte pens en hem te serveren met een fris appel-komkommerslaatje en een verrassende dressing. -
-
Lidl
Ideaal voor een zondagse brunch: luchtige yoghurtpannenkoekjes
-
Lidl
Afkoeling nodig? Deze frisse meloensalade zet je binnen 5 minuten op tafel
Dé gouden tip voor een heerlijk zomerse salade: mix fruit en groenten, voor een perfecte smaakbalans. In deze meloensalade geven de pittige rucola en zoute olijven genoeg tegenwicht bij de zomers zoete frambozen en watermeloen. -
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt. -
Lidl
Ga voor een heerlijke pastaschotel bomvol groente en krokante ham
-
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
-
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
Klassiekers zijn er om gekoesterd te worden, en daar is de oester er één van. Met dit feestelijke hapje geef je je apero net wat meer cachet. Geen parels, wel een heerlijke combinatie van de zilte smaak van oesters met een laagje van paprika, peterselie en, jawel, wodka. Slurp! -
Lidl
Lunch deluxe: tartaar van maatjes op bruin brood met een frisse toets
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 4 maatjes natuur met ui 1 avocado 16 boontjes 4 lente-uitjes 8 kerstomaatjes 2 el fijngehakte bieslook 2 el fijngehakte peterselie enkele blaadjes basilicum 2 dikke sneden bruin brood 1 limoen boter peper en zout -
Lidl
Deze aubergine-kippenballetjes zijn de ideale snack voor tussendoor
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer