Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © ANP XTRA

"Integratie gaat verkeerde kant op": voedselbank in Essen aanvaardt nog enkel 'echte' Duitsers

Een voedselbank in Essen aanvaardt nog enkel nieuwe klanten als die een Duitse identiteitskaart kunnen voorleggen. "Omdat het helemaal de verkeerde kant opgaat met de integratie. Vreemdelingen nemen de plaats in van behoeftige Duitsers", klinkt het bij 'Tafel Deutschland'. Deze organisatie runt 930 voedselbanken in heel Duitsland.

21 reacties

  • Anne Callebaut

    6 jaar geleden
    Het zal niet lang meer duren,maar ze hebben er zelf om gevraagd.
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Mogen ze hier ook zo snel mogelijk doen met sociale woningen
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Gerry Cle: de oudjes die daar aanschuiven leven van een klein pensioentje terwijl de zogenaamde vluchtelingen een ruim zakgeld bekomen en kost en inwoon in het centrum. Diegenen die niet in een centrum wonen krijgen nog meer zakgeld (hoger dan dat klein pensioentje) en hun woonst moeten ze ook niet zelf betalen en ze mogen nog steeds gaan eten in het centrum. Dus: eigenlijk hebben ze niks te zoeken aan de Tafel.
  • Jo Bosman

    6 jaar geleden
    Is hier ook het geval. Het voedsel dat ze bij de sociale kruidenier in Leuven aanbieden is afgestemd op het grote aantal vreemdelingen.Er zijn nog heel weinig belgen ( ook al zijn er veel behoeftigen ) die daar nog gaan.Ook moet men daar voor de zogenaamde gratis producten toch betalen. De zogenaamde sociale prijzen van levensmiddelen liggen ook hoger dan deze van Aldi of Lidl .
  • Erik Henderickx

    6 jaar geleden
    Eindelijk, de ogen gaan open!