Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Zwangere vrouw (26) dient klacht in bij De Lijn: "Chauffeur zette me uit de bus bij gebrek aan wisselgeld"

BRUGGEEen zwangere vrouw heeft klacht ingediend bij de ombudsdienst van De Lijn nadat ze naar eigen zeggen van de bus moest stappen omdat ze met een briefje van twintig euro wou betalen. "Ik had geen kleingeld bij. Ook het betalen met mijn gsm lukte niet meteen. Maar is dat een reden om een zwangere vrouw terug op straat te zetten? Ik verwacht excuses", zegt de 26-jarige. Volgens de chauffeur zit het verhaal anders in elkaar. "Ik kreeg de kans niet om haar een overschrijvingsformulier te geven. Ze is na tussenkomst van een medereiziger boos van de bus gestapt", klinkt het.

29 reacties

  • Jacky Vanderplas

    6 jaar geleden
    Ik kan me de tijd nog hertinneren dat men een zwangere vrouw met respect behandelde. Maar ja dat was vóór de”emancipatie”
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Waarschijnlijk wordt hier weeral van een mug een olifant gemaakt. Zie dat je kleingeld op zak heb, dat je gsm werkt en doe normaal en klaag niet dat je zwanger bent.
  • frederick hilderson

    6 jaar geleden
    Omdat ik uit het ziekenhuis kwam kon ik niet direct met mijn gsm betalen? Duurt 1 minuut! Uw gsm nemen, bericht toetsen, dat is alles, en indien je dit deed had de chauffeur zeker gewacht, niet afkomen met “ik ben zwanger”, want iedereen kan zo afkomen met “ ik heb dit, ik ben dat”, sorry, aandachtzoeker volgens mij!
  • pierre de smet

    6 jaar geleden
    Vraag is waarom kon ze niet bellen met de gsm raar geval of waarom geen rittenkaart nemen is toch ook makkelijk
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Wilde ze misschien gratis rijden ?