Gitte Claes
Volledig scherm
© Gitte Claes

Familie weigert erfenis vol schulden, maar de brieven blijven maar komen: “Bedankt, pa. Bedankt, maatschappij. Bedankt, overheid.”

“Ik ben het zat. Ik ben het zat om te zwijgen. Om dood te zwijgen.” Zo begint Gitte Claes haar aangrijpende open brief op Facebook. Haar vader, die jaren geleden met de noorderzon vertrok en in een “sukkelstraat zonder einde” belandde, sleurde zijn vrouw en kinderen mee in zijn sukkelstraat. En ook na zijn dood stopt het niet. Want nu laat hij een schuldenberg na voor zijn erfgenamen. “Erfgenamen van de sukkelstraat”, schrijft Gitte. De familie deed afstand van de erfenis, maar de aansleep blijft maar duren. De brieven blijven komen, de wonden en de portemonnees worden steeds weer opengereten. Gitte is boos. “Bedankt, pa. Bedankt, maatschappij. Bedankt, overheid.”

118 reacties

  • Daisy Daelemans

    6 jaar geleden
    Als ze afstand gedaan hebben van de erfenis moeten ze niks meer betalen. Ik heb bij de echtscheiding van mijn eerste man afstand gedaan van zijn erfenis, zowel voor mij als voor mijn kinderen en zal dus bij zijn overlijden niets trekken (ook al zou hij miljonair zijn) , maar zal ook niks moeten betalen indien er schulden zouden zijn.
  • johny daneels

    6 jaar geleden
    Verkeerde kleur, getaande kreeg gratis pro-deo advocaat op kosten van de medeburgers belastingbetalers betaald, deze mensen die heel hun leven lang betalen krijgen enkel de rekeningen, tof die democratie
  • Baldr VanHoek

    6 jaar geleden
    Gedrochten van natuurlijke personen... mensen komen in virtuele juridische realiteiten terecht waar ze geen affiniteit mee hebben. Daarom is dit allemaal mogelijk omdat ze als natuurlijke persoon hun rechten en plichten dragen... volgens dit systeem. Welkom digitaal systeem welke de juridische zal inhalen.
  • eduard janssens

    6 jaar geleden
    Heb dit alles ook meegemaakt maar ik heb elk document bij gehouden en maar goed ook zelf als alles getekend hadden dat we afstand hadden gedaan bleven ze proberen .
  • Alfons Thijs

    6 jaar geleden
    Sommige worden geboren als kind van een koning of steenrijke ondernemer, anderen als kind van mensen met schulden. Ge slaagt in het leven als ge leert omgaan met eender welke situatie.