Een man redt een gewond kind uit een gebombardeerd gebouw in Hamouria, Oost-Ghouta.
Volledig scherm
Een man redt een gewond kind uit een gebombardeerd gebouw in Hamouria, Oost-Ghouta. © AFP

Geen akkoord over staakt-het-vuren in Syrië, Rusland hekelt apocalyptisch "rampen-taalgebruik"

Binnen de VN-Veiligheidsraad is geen eensgezindheid tussen de 15 leden om in Syrië een staakt-het-vuren van dertig dagen op te leggen. Dat heeft de Russische ambassadeur bij de VN, Vassily Nebenzia, vandaag gezegd tijdens een door Rusland samengeroepen zitting van het hoogste VN-gremium. Tijdens die bijeenkomst hekelde de diplomaat "het rampen-taalgebruik" dat reeds werd gebezigd tijdens de crisis om Oost-Aleppo eind 2016. Die apocalyptische taal weerspiegelt de toestand op het terrein niet, stelde Nebenzia.

4 reacties

  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Assad is al jaren genocide aan het plegen op zijn eigen volk, en dat kan hij enkel dank zij de Russen.
  • johan debue

    6 jaar geleden
    Lavrov is een topdiplomaat en eerlijk gezegd ik geloof hem 1000 x meer dan al dat andere geblaat .In een oorlog vallen burgerdoden dat is onvermijdelijk maar er is ook veel propaganda mee gemoeid.Trouwens het westen moet nu niet komen bleiten want ze hebben zelf schuld aan gans dit verhaal.De bommen van het westen maken geen slachtoffers ze kunnen strijders en burgers onderscheiden doe mij niet lachen.
  • Cédric Nuyts

    6 jaar geleden
    VS en het westen zo hypocriet, geven helemaal niet om de kinderen die kapot worden geschoten. ze willen zo graag alle olie hebben :)
  • Patrick vincke

    6 jaar geleden
    Assad moet worden opgepakt en voor het trebunaal worden gebracht voor oorlogs misdaden in denhaag net zoals vele anderen dit is geen oorlog meer maar een henoside en Europa stond erbij en keek er naar