Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thinkstock

Meer interventies voor stomdronken studenten in Leuven: "Mensen worden ook steeds vaker ladderzat achtergelaten op straat"

De Leuvense schepen voor studentenbeleid Bieke Verlinden, vicerector Studentenbeleid Chantal Van Audenhove en Pieterjan Vaneerdeweg, voorzitter van de Leuvense Overkoepelende Kringorganisatie (LOKO) zijn donderdagavond mee op pad gegaan bij interventies van de ambulancedienst van de brandweer wegens overmatig alcoholgebruik. Ze willen zo studenten sensibiliseren rond deze problematiek.

16 reacties

  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    Ik woon aan de Oudevaartplaats te Antwerpen en vannacht rond 2u kwamen er zo'n dertigtal jonge mensen onder mijn raam doorgestrompelt,(Allemaal ladderzat,brullend,gillend en brabbelend).Gemiddelde leeftijd schat ik tussen 15/18 jaar.En dit gebeurt zo'n drie vier keer per week....
  • Aaa Aaa

    6 jaar geleden
    beter maatregel dan de prijs voor alcohol verhogen !!!
  • Patrick morel

    6 jaar geleden
    Samen uit, samen thuis, we lieten nooit iemand achter, hoe zat en hoe lastig ze ook waren.
  • krindl

    6 jaar geleden
    heb in Leuven gewoond en ik zag toen ik s morgens naar werk vertrok overal "gelukzalige zatte lichamen" liggen in bloembakken, goten, trottoirs, zelfs ne keer op het dak van mijne auto !!! ….tja, studententijd…..men kan dit niet tegenhouden, das altijd zo geweest…dom, maar ja, losgelaten jeugd van de strenge thuisregels en dan ineens alleen op kot..wat wil je !!! Ze zullen het wel afleren….maar e drugs zijn er nu bijgekomen en dat is een catastrofe !!!
  • censor

    6 jaar geleden
    En dat zijn dan onze" toekomstige" rechters die het zullen zeggen in de rechtbank, of een politiecommissaris in spé, of een minister van justitie, of een Sp.a voorzitter,