Een kind huilt in het ziekenhuis nadat zijn familieleden gewond zijn geraakt bij de bombardementen op Oost-Ghouta.
Volledig scherm
Een kind huilt in het ziekenhuis nadat zijn familieleden gewond zijn geraakt bij de bombardementen op Oost-Ghouta. © EPA

Washington wijst met beschuldigende vinger naar Moskou na bombardementen in Syrië

De Verenigde Staten hebben de "bijzondere verantwoordelijkheid" van Rusland aangeklaagd voor de bombardementen van het regime van Damascus. Daarbij vielen vierhonderd doden sinds zondag in de rebellenenclave van Oost-Ghouta in Syrië.

13 reacties

  • Geert Landsman

    6 jaar geleden
    Als er 1 land is dat moet zwijgen is het de USA wel.
  • amir alispago

    6 jaar geleden
    Jaja, helikopters droppen "voedselpakketten " die ontploffen en honderden onschuldige burgers doden
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Bij de Golfoorlog was er een boycot, 500.000 burgers zouden daardoor omgekomen zijn. Hoeveel doden zijn er in Libië door het ingrijpen. Herinnert iemand Vietnam nog? De VS betalen nu nog steeds voor de opruiming en talloze zieken door Agent Orange. Atoombommen op Japan is ook maar een voetnoot. De lijst is verdomd lang.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Volledig akkoord met Gilbert. Correcte Odrama heeft het vuur aan de lont gestoken. Assad mocht geen goede relatie met Rusland hebben. En evenmin met Iran. Odrama is een oorlogsmisdadiger.
  • Gilbert Haelewyn

    6 jaar geleden
    Obama zou maar liefst 12 miljard dollar voor de CIA vrijgemaakt hebben om Assad omver te werpen. Niemand spreekt over de misdaden van de rebellen. In Aleppo zijn de burgers blij dat ze eindelijk kunnen normaal leven. De rebellen heten misschien niet meer IS, maar ze zijn even erg. Assad wil geen extremisten in zijn land. In Goutha zouden Syrische helikopters, voedselpakketten droppen.