Premier Charles Michel ontvangt de Duitse Bondskanselier Angela Merkel op Hertoginnedal.
Volledig scherm
Premier Charles Michel ontvangt de Duitse Bondskanselier Angela Merkel op Hertoginnedal. © BELGA

Charles Michel ontvangt aan vooravond van Europese minitop tien Europese leiders op Hertoginnedal

Premier Charles Michel heeft gisteren een tiental staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie ontvangen op een informeel diner op Hertoginnedal. De minitop, aan de vooravond van een Europese top met 27, vond plaats in een "warme en positieve sfeer", klonk het in de entourage van de premier.

15 reacties

  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Europese jobs uitdelen aan Turtelboom en co.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Grote ambitie van Charles. In de Europese "cockpit" zitten. Als steward, en de piloten (Merkel en Macron) hun koffie-verkeerd "inschenken". Even zijdelings maar niet onbelangrijk (voor de belastingbetaler), het "initiatief" voor het diner was van Charles himself. Tevergeefs echter, hij blijft "steward". Gemaakte "onkosten" vereffend door de "staatskas". Wij dus.
  • jos duriau

    6 jaar geleden
    Wel een kostelijke aangelegenheid om Michel even in de schijnwerpers te zetten als sollicitatie voor een Europees jobje , niet erg ,wie betaalt ?
  • Roger Deprez

    6 jaar geleden
    Waarom is dat goed voor als er geen problemen zouden zijn, geeft aan dat Europa steeds verdeeld is in belangrijke zaken.
  • Hugo Bavré

    6 jaar geleden
    Zolang wij onze eigenheid kunnen behouden is er geen probleem. Maar als Michel de marionet wordt van de Franse president Macron dan zitten wij met een heel groot probleem. Vergeet niet dat ex-president van Frankrijk Chirac ooit in het openbaar zei dat hij België beschouwde als een filiaal van Frankrijk. Afwachten wat de Belgische keuze zal zijn voor de opvolging van de F16 gevechtsvliegtuigen, dat zal al een indicatie zijn.