© WAS

Beerschotfans krijgen slechts 1.400 tickets voor finalewedstrijd tegen Cercle Brugge

Terwijl de tickets voor de eerste finalewedstrijd tegen Cercle Brugge van zondag 4 maart op het Kiel als zoete broodjes over de toonbank gaan, werd bekend dat Cercle Brugge slechts 1.400 tickets ter beschikking stelt aan de Beerschot Wilrijksupporters die de terugwedstrijd op zaterdagavond 10 maart in Brugge willen bijwonen.

hf

Voor de heenwedstrijd op het Kiel zijn de hoofdtribune en de kleine tribune reeds helemaal uitverkocht. In tribune 4 zal weldra ook het bordje uitverkocht kunnen opgehangen worden vermits er donderdag, net voor de ticketcorner geopend werd, nog maar 400 kaartjes beschikbaar waren. Dan kan tribune 2 naast het bezoekersvak nog opengesteld worden. Hier zijn nog iets meer dan 2.500 tickets beschikbaar.

“Wij hebben samen met de Antwerpse politiecel echt alles uit de kast gehaald om zo veel mogelijk tickets te krijgen voor onze supporters voor de terugmatch in Brugge, maar het bleef bij slechts 1.400 tickets,” zegt André Mentens, een van de drie veiligheidscoördinatoren van de Kielse club. “De Brugse politie zegt dat supporters die naar Brugge reizen zonder ticket en in de stad zouden infiltreren, onmiddellijk zullen worden opgepakt. Cercle verwacht zelf zo’n tienduizend eigen supporters (Het Jan Breydelstadion telt 29.062 plaatsen, red.).”

“Indien het resultaat van de heenwedstrijd perspectieven biedt op promotiekansen, wordt overwogen een aanvraag te doen voor het plaatsen van een groot scherm in het eigen stadion. Vermits dit geen voetbalwedstrijd is, maar een ander soort evenement, valt dat ook onder een ander reglement om toelating te krijgen. Bestorming op het veld in Brugge is verboden. Haalt Beerschot het in Brugge, dan wordt de trofee niet daar uitgereikt, maar in het Olympisch Stadion.”

“Het is uiteraard bijzonder jammer dat we niet meer tickets krijgen,” aldus Frank De Lee van supportersclub 1914. “Er geldt een combiregeling. De leden die regelmatig de verplaatsingen maakten het voorbije seizoen krijgen nu voorrang.”

“We zullen veel supporters moeten teleurstellen,” klinkt het bij Marc Janssen van supportersclub De Mannekens. “De vraag naar tickets is enorm. Iedereen wil erbij zijn. Vreest Cercle Brugge dat het anders een ‘thuiswedstrijd’ voor Beerschot Wilrijk zal worden? Jammer, maar het is wat het is.”

“Het komt er nu op aan een zo eerlijk mogelijke verdeelsleutel te vinden onder alle clubs die tickets vragen”, voegt Gert Fret van supportersclub BarTGV eraan toe. “Hierbij zal rekening gehouden worden met het aantal supporters dat gemiddeld mee op verplaatsing trok het voorbije seizoen.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners