Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Informatiedrempel fijn stof gedurende 2 dagen overschreden? 90 km/u op Brusselse ring, MIVB en Villo! gratis

De Brusselse regering heeft een voorstel goedgekeurd om "noodmaatregelen" in te voeren bij verhoogde concentraties van fijn stof in de lucht. Concreet worden het openbaarvervoernetwerk MIVB en het deelfietsensysteem Villo! gratis als de informatiedrempel voor fijn stof gedurende twee opeenvolgende dagen overschreden wordt. Dat schrijven La Dernière Heure en La Libre Belgique.

9 reacties

  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Enkel het minder kindjes kopen zal het CO2 probleem en de ganse verkeerschaos op lange termijn kunnen oplossen. Dus dringend kindergeld afschaffen vanaf het twee kind. Oplossing betere luchtkwaliteit gegarandeerd voor een volgende generatie.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Diegene die probleem hebben met snelheidsbeperking,wees dan consequent en klaag niet over de 'dure' diesel en stort per maand 100 euro bij het ziekenfonds om long-en hartpatienten te steunen. Dank u bij voorbaat!
  • Michel grillet

    6 jaar geleden
    om te lachen :op het viaduct van Vilvoorde staat ook "90" :geen kat die zich daar aan houdt maar ook geen kat die geverbaliseerd wordt
  • Paul Verbeeck

    6 jaar geleden
    Teveel fijn stof : je mag gratis met de fiets rijden om meer fijn stof uit de lucht te halen via je ademhaling
  • roger cam

    6 jaar geleden
    Om dit uit te werken gaan ze een VZW oprichten en de bestuurders kunnen per dagelijkse zitting (die er nooit zal plaatsvinden, maar wel voor de schijn) 1000 Euro "onkosten" opstrijken.