Zijn er twee kinderontvoerders op pad in Sint-Genesius-Rode?

© ss

De politie van Sint-Genesius-Rode onderzoekt niet één, maar twee gevallen van poging tot kinderontvoering in amper 48 uur. Gelukkig konden de kinderen in beide gevallen ontsnappen.

mab

Afgelopen vrijdag kwamen ouders een klacht indienen: hun kind (10) was de dag voordien gedurende vijf kilometer achtervolgd door een verdachte man. De man - vermoedelijk een vijftiger - reed met een donkerkleurige Opel Astra. Het kind kon ontsnappen door een parallelle straat te nemen en zich te verstoppen in de garage van de buren, tot de man uit het zicht was verdwenen. Eerder had een oud vrouwtje ook al melding gemaakt van een verdachte wagen die al enkele uren geparkeerd stond op een plek waar normaal gezien niemand parkeert.

De volgende dag kwam een tweede klacht binnen. Een ander kind zou ook het slachtoffer geworden zijn van een poging tot ontvoering. Een man - deze keer in een rood voertuig - zou het kind bij de arm hebben gegrepen. Gelukkig kon het kind ontsnappen.

Brief aan ouders

Het parket van Halle-Vilvoorde bevestigt dat ze twee dossiers hebben ontvangen. “Voorlopig lijkt er geen link te zijn tussen beide dossiers”, klinkt het in La Dernière Heure. “Maar dit is slechts het begin van het onderzoek. In dit stadium kunnen we nog niet veel zeggen over de inhoud van het dossier. In beide gevallen is er wel sprake van een verdachte man in een voertuig.”

De waarnemend burgemeester van Sint-Genesius-Rode - Miguel Delacroix - benadrukt dat de zaak zeer ernstig genomen wordt. De gemeente heeft ook verschillende voorzorgsmaatregelen genomen en voorziet in extra toezicht in de buurt waar veel scholen zijn. In sommige scholen hebben de ouders ook een brief gekregen om hen op te roepen om waakzaam te zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen