Het muziekgebouw TivoliVredenburg in Utrecht stopt met kinderfeesten met thema 'cowboys en indianen'. Inzet: De poster van het festival.
Volledig scherm
Het muziekgebouw TivoliVredenburg in Utrecht stopt met kinderfeesten met thema 'cowboys en indianen'. Inzet: De poster van het festival. © ANP/TivoliVredenburg

"Thema cowboys en indianen is racistisch": Nederlands kinderfeest geschrapt

Het Nederlandse muziekgebouw TivoliVredenburg in Utrecht houdt geen kinderfeesten meer met het thema cowboys en indianen. Een feest in juni vorig jaar dat eenmalig het thema het Wilde Westen had, heeft tot veel gedoe geleid en dat betreurt het poppodium. "Het is niet verstandig geweest dit thema te kiezen", zegt directeur Frans Vreeke.

55 reacties

  • Ria Corremans

    6 jaar geleden
    Zijn ze nu helemaal zot aan ‘t worden ? Mag er nog wel iets van vroeger ?
  • Daisy Daelemans

    6 jaar geleden
    Gewoon zielig om kinderen hun spel af te pakken, wie heeft er nu nooit cowboy en indiaantje gespeeld.
  • marc vanderlinden

    6 jaar geleden
    helemaal gebeld die hollandse trien van de grauwe eeuw ieder ding die katholiek of geschiedkundig geinspireerd is wil ze tegen in gaan stuur ze terug naar haar eigen jungle en degene die daar aan toegeven ook het is te gek voor woorden
  • Gilbert Coenegracht

    6 jaar geleden
    Wie is hier eigenlijk onverdraagzaam? Bij deze al weer een bewijs indien iedereen blijft waar hij geboren is dan hebben we geen last van deze pietlulligheden, en wat nog belangrijker is zij zijn gelukkig!
  • Morren Lindsy

    6 jaar geleden
    De Grauwe Eeuw? Die ontlokken bij mij een Gigantische Geeuw! Wat een belachelijk gedoe om dit alles te willen verbieden, dit zijn allemaal ingebakken gewoontes die ze nu plots allemaal willen bestempelen als racistisch. Bende onnozelaars!