© Photo News

Antwerp wil Van Holsbeeck om Verhaeghe te counteren

Antwerp biedt Herman Van Holsbeeck (63) geen job als sportief directeur, wel een baan als algemeen manager die invloed moet uitoefenen bij de bond en de Pro League. Antwerpbaas Paul Gheysens beoogt met zijn club meer impact op het Belgisch voetbal en wil tegengewicht bieden aan Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge én ondervoorzitter van de bond.

jug

Antwerp - stamnummer 1 - wil weer een grootmacht worden in ons voetbal. Voor de transfers heeft de Great Old met Luciano D’Onofrio al een gereputeerde sportief manager, maar Paul Gheysens wil met de club ook mee de koers van het Belgisch voetbal bepalen.

Zo steekt het bij de bouwpromotor nog dat Club Bruggevoorzitter Bart Verhaeghe als ondervoorzitter van de bond zijn Eurostadion hielp kelderen. Verhaeghe is ook de man die terugwil naar een traditionele competitie met 18 teams en straks misschien een coalitie vormt met Anderlechtvoorzitter Marc Coucke.

© Photo News

Antwerp ziet in Herman Van Holsbeeck de ideale man om tegengewicht te bieden. Met zijn telefoonboekje zou hij niet alleen sportief belangrijk zijn, Van Holsbeeck kan met zijn reputatie ook zwaar wegen bij de bond en de Pro League als hij Antwerp daar zou vertegenwoordigen. Zijn naam circuleert niet voor niets als potentiële opvolger van Roger Vanden Stock als Pro Leaguevoorzitter.

Maar voor Van Holsbeeck beslist over zijn toekomst, wil hij eerst een gesprek met Marc Coucke over zijn huidige functie bij Anderlecht. Antwerp biedt dan wel een uitweg, voorlopig houdt de RSCA-manager de boot af. Hij zal ook niet zomaar opstappen bij paars-wit, want dan verliest hij zijn opzeg van 24 maanden loon. En er zijn nog geïnteresseerde werkgevers. Het enige wat Van Holsbeeck uitsluit is dat hij als spelersmakelaar gaat werken voor Mogi Bayat.

Raad van Bestuur

Van Holsbeeck was gisteren overigens aanwezig op de Raad van Bestuur van Anderlecht, een van de laatste voor de overname. Daar werden vooral de financiële cijfers na de transferperiode besproken.

De vertrekkende aandeelhouders - ook Van Holsbeeck verkocht zijn 1 procent -moesten hun ontslag evenwel nog niet indienen. Dat gebeurt pas als de Raad van Mededinging de overname halfweg maart goedkeurt. Marc Coucke komt zondag dan wel naar Anderlecht-Moeskroen, hij zal volgende week nog niet officieel de nieuwe RSCA-voorzitter zijn.