Archiefbeeld MS Mode in het Wijnegem Shopping Center© Dirk Kerstens

Winkelketen MS Mode vraagt faillissement aan in België

De Belgische tak van kledingwinkelketen MS Mode gaat eerstdaags het faillissement aanvragen, zo meldt het bedrijf donderdag. Het is niet uitgesloten dat de winkelketen "in aangepaste vorm in België aanwezig blijft". Er werken 220 mensen.

Een week geleden raakte de doorstart van de winkels in thuisland Nederland en enkele andere landen bekend via de overname door GA Europe en Coolinvestment, de vorige eigenaar. Maar de Belgische activiteiten zijn geen onderdeel van die transactie. "Dit noodzaakt de raad van bestuur van MS Mode België NV om eerstdaags het faillissement aan te vragen in België."

Het management zegt nog geen verdere informatie te willen geven aan de pers, verdere berichten volgen na overleg met de curatoren. "Binnen afzienbare tijd moet meer duidelijk worden over de toekomst van MS Mode in België. Het is niet uitgesloten dat MS Mode in aangepaste vorm in België aanwezig blijft." MS Mode heeft volgens de woordvoerder van het bedrijf 46 winkels in België en het gaat in totaal om 220 jobs, inclusief de hoofdzetel in Sint-Stevens-Woluwe (Zaventem).

Offline

De website en webshop zijn offline, "wegens omstandigheden". MS Mode richt zich op vrouwen met grotere maten, van maat 40 tot en met 54. In zijn communicatie omschrijft het bedrijf zijn doelgroep als de "curvy lady", en zijn missie als "de welgevormde vrouw in de spotlight zetten met fashion voor een betaalbare prijs".

De problemen bij de keten slepen sinds de zomermaanden aan. In de eerste helft van augustus had MS Mode het faillissement aangevraagd voor de Nederlandse winkels, maar bleef de Belgische tak nog buiten schot. Vorige week raakte dan de doorstart bekend.

De curatoren, schuldeiser Rabobank, voormalig eigenaar Coolinvestments - eigenaar van verschillende modeketens, bijvoortbeeld CoolCat - en retailspecialist GA Europe, gespecialiseerd in het herstructureren van retailbedrijven, bereikten daarover een akkoord. Wat de doorstart betekent voor het personeel en de winkels in Nederland, was nog niet duidelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER