© Tom Palmaers

Twee asielzoekers riskeren tot twee jaar cel voor diefstallen in Colruyt-winkels

Twee mannen die in het asielcentrum in Sint-Truiden onderdak vonden, riskeren tot twee jaar cel en geldboetes van 1.200 euro voor herhaaldelijke diefstallen in Okay- en Colruytwinkels over heel Vlaanderen.

ShDe

Het duo trok er maandenlang op uit om telkens opnieuw diefstallen van sterke drank en sigaretten te plegen. Vooral de winkels van Colruyt en Okay werden geviseerd. De twee trokken half Vlaanderen rond om letterlijk hun zakken te vullen en zonder betalen de winkel te verlaten. Uiteindelijk werden ze op 26 april in Kinrooi ontmaskerd.

Schroom

Uit camerabeelden van de verschillende filialen was duidelijk te zien dat zij al maandenlang actief waren. Toch ontkennen ze hardnekkig alle feiten. “We staan hier met de nodige schroom”, stellen hun advocaten. “De feiten zijn zoals ze zijn. Wij kunnen moeilijk tegen het licht van de zon in pleiten. Maar aangezien zij alles blijven ontkennen, ondanks het strafdossier, moeten wij wel de vrijspraak vragen.”

Het openbaar ministerie vraagt voor elk een celstraf van twee jaar en een geldboete van 1.200 euro. Vonnis voor de rechtbank van Tongeren volgt op 13 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer