Belgen profiteren niet van regen op WK skeeleren

De Belgische skeeleraars hebben donderdag niet kunnen profiteren van de neergutsende regen op het WK in het Chinese Nanjing. Na de vijfde wedstrijddag wacht de afvaardiging van bondscoach Suzanne van Praet nog steeds op zijn eerste medaille.

Op de betrekkelijk nieuwe wedstrijd op de weg over één ronde (ongeveer 600 meter) ging het om honderdsten van een seconde. Stien Vanhoutte en Anke Vos misten de finale maar net en eindigden als vijfde en zesde.

Sandrine Tas werd in de puntenkoers op de weg over 10 kilometer zesde. Tas kwam wel als derde over de streep, maar de skater van Zwaantjes uit Zandvoorde was zich pas drie ronden voor het einde met het verzamelen van punten gaan te bemoeien. Op dat moment had haar grote concurrente Francesca Lollobrigida al een ruime voorsprong genomen. De Italiaanse haalde het voor de nationale favoriete Guo Dan (tweede) en Hon-Chen Yang uit Taiwan. Op de 20 km voor junioren afvalling finishte Indra Médard als negende.

Bij wijze van voorbereiding op de marathon kan de van een schouderblessure herstellende Tim Sibiet (22e in de puntenkoers van donderdag) vrijdag starten op de 20 km afvalling. Dat nummer stond normaal woensdag op de agenda en de skaters mochten toen ook tot drie keer opwarmen, maar telkens werd de start om technische redenen afgeblazen. Uiteindelijk besloten de organisatoren het onderdeel twee dagen te verschuiven, omdat het te donker was geworden. Het parcours is onvoldoende verlicht om de wedstrijd veilig en overzichtelijk te laten verlopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer