BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Akkoord erfbelasting: hoogste schijf van 65 procent valt weg en vrijstelling voor eerste 50.000 euro voor langstlevende partner

De Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt over de hervorming van de erfbelasting. De hoogste schijf van 65 procent valt weg en er komt een vrijstelling voor de eerste 50.000 euro voor de langstlevende partner. De hervorming gaat op 1 september in voege. De drie regeringspartijen N-VA, CD&V en Open Vld reageren tevreden.

282 reacties

  • Cath Segers

    6 jaar geleden
    Ik vind dat straf! Mensen die geen kinderen hebben en een héél leven lang belastingen betaald hebben, en ook ook nog eens nooit kindergeld hebben gekregen dat die dan na hun dood nog eens de helft van hun eigendom mogen afgeven aan de staat! Dat ze hun geld eens ergens anders gaan zoeken zeg dan uit erfenissen, en laat mensen zonder kinderen aub de keuze om hun nalatenschap te geven aan wie ze zelf willen en zonder belastingen. Het is alsof wij gestraft worden!
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    doorschenken aan en kleinkinderen om er bv een auto mee te kopen of een wereldreis te gaan ? Ik leer mijn kroost eerst goed werken en dan pas zullen ze beseffen dat ge veel moet doen het met kleine beetjes te vergaren.?
  • alain suys

    6 jaar geleden
    Als ik erf van een broer betaal ik 55% als ik dat geld op eenspaarrekening zet en enkele jaren later sterf ik komen de heren op dat zelfde geld weer eens 50% halen wat eigenlijk inhoud dat ze alles komen afpakken. Maar ik ga me niet laten bestelen zal op tijd zorgen dat ze niks kunnen komen balen decdieven.
  • Avril Pencée

    6 jaar geleden
    Ach mensen als je je einde voelt naderen haal je je rekeningen toch leeg en deel je envelopes uit aan diegene die 't volgens u verdienen. Klaar.
  • Angelo De vie

    6 jaar geleden
    Daar is al op belast een heel leven lang, en dan nog eens? Stelen en nog eens stelen. Echte dieven zijn het, mr ja wij Belgen...... alleen kan men niets beginnen, zelfde met de prijzen van water en electriciteit, diegenen die het land rechthouden kunnen met veel moeite nog rondkomen!!