Luchthaventopman Arnaud Feist
Volledig scherm
Luchthaventopman Arnaud Feist © BELGA

Brussels Airport belooft compensatie voor omwonenden bij eventuele uitbreiding

Mocht het tot een uitbreiding van Brussels Airport komen zoals de luchthaven voorstelt in zijn strategisch plan 2040, dan zal er een compensatie komen voor omwonenden van wie de huizen minder waard worden. Dat is een van de beloftes die Brussels Airport doet na afloop van het discussieforum over de uitbreidingsplannen.

11 reacties

  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    Die compensatie voor de uitbreiding van de luchthaven kan de overheid betalen met de extra milieuheffingen die de gewone man op zijn oud klein autootje moet betalen, op die manier blijft het haalbaar om goedkope "milieuvriendelijke" vluchten aan te bieden, de grote vervuiler die eens per week naar de Aldi rijdt om zijn boodschappen in te slaan zal dat wel betalen.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Verspreid alle vluchten over Vlaanderen ... maar, Zaventem moet dan een regionale Vlaamse luchthaven worden. Binnen 20 jaar is de geluidshinder van de vliegtuigen gehalveerd terwijl de economische welvaart zal blijven groeien. Inmiddels kan men compensaties geven aan gedupeerde bewoners.
  • Jan Halsberghe

    6 jaar geleden
    Met geld is alles te koop blijkbaar, eens te meer bewezen.
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    de compensatie zal dus gebeuren met belastingsgeld van de vlamingen. de lusten voor de brusselaars en de lasten voor de vlamingen, en op hun kosten !!!
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    Een ding mag je zeker van zijn. De duitsers zullen niet teveel opdraaien voor de kosten. De onnozele belgen zullen dat wel doen met ons belastingsgeld. Op zijn minst een heel bizar businessplan voor een failliet bedrijf. De stommerikken hebben destijds onze kroonjuwelen verpatst voor een habbekrats. En daarna zijn er nog een paar rode graaiers gepasseerd om hun eigen zakken te vullen.