Mathilde Edey Gamassou (rechts)
Volledig scherm
Mathilde Edey Gamassou (rechts) © Instagram

Extreemrechts in Frankrijk misnoegd over zwarte Jeanne d'Arc

In Frankrijk is controverse ontstaan nadat de zwarte Mathilde Edey Gamassou (17) maandag werd verkozen tot de Jeanne d'Arc van het jaarlijkse festival in Orléans dat plaatsvindt in de lente. Na enkele racistische tweets, waarin Mathilde onder andere werd vergeleken met een aap, werd een onderzoek geopend naar het aanzetten tot racisme. 

32 reacties

  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Jeanne d’Arc is ons bekend vanwege wat ze deed, niet omdat ze per se een blanke tint had. Deze mvr Gamassou werd ook verkozen voor wat ze deed.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Ja, voor een historisch evenement vooral aan alle blanke deelnemers het verbod opleggen om onder de zon te liggen of naar een zonnebank te gaan. Niet meer zonder een parasolleke zitten op een terras, hoor. De blanke teint moet behouden blijven! Ook al wijst het vaak op een gebrek aan vitamine D.
  • freddy depaepe

    6 jaar geleden
    wat gaan we nog krijgen een zwarte Jan Breydel
  • Donald Deblaere

    6 jaar geleden
    Ja, de mens is blijkbaar nog ver af van verstandig zijn als ik hier reacties lees. Ze roepen hier van alles maar ze vergeten dat ons aller Jezus zeker geen blanke zal geweest zijn in hun ogen. Toch beroepen ze zich op hun grote geloof.
  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    Nog even en het kerstmannetje heeft een afrokapsel.