Liesbet Lagae met de veelbelovende chip. "We zijn 100% zeker dat hij werkt."
Foto: Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews
Volledig scherm
Liesbet Lagae met de veelbelovende chip. "We zijn 100% zeker dat hij werkt." Foto: Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photonews

Chip spoort binnen kwartier kanker op: Belgische uitvinding over enkele jaren te koop

Via een simpel bloedstaal binnen het kwartier weten of je kanker hebt? Het Leuvense onderzoekscentrum Imec werkt aan een chip die dat mogelijk moet maken. Binnen drie tot vijf jaar kan het apparaatje op de markt komen, als de nodige fondsen worden gevonden.

40 reacties

  • Ronald Van Beneden

    6 jaar geleden
    Weeral de zoveelste goednieuws show waar de gewone mens geen zak aan heeft! Als de uitvinding klaar is op de markt ermee of moet er één of andere commisie blaaskaken eersty de goedkeuring geven. Het is gewoon misdadig en schuldig verzuim. Kunnen we ze niet voor de rechter dagen wegens het in gevaar brengen van mensen.
  • Marc Geerts

    6 jaar geleden
    Gouden buzzer voor dit onderzoek.
  • am giraldo

    6 jaar geleden
    Eigenlijk zoek je best geld op de beurs. Er zijn veel mensen die bereid zijn een beetje geld daar in te stoppen en veel kleintjes maken ook een groot. En na 10 jaar je geld terug met een beetje intrest leuk en niet terug ook niet erg ... 't was voor het juiste doel.
  • Marc Sierens

    6 jaar geleden
    Als ze die test niet direct kunnen uitbrengen en maken dat het voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is,dat ze er dan over zwijgen.
  • Resist You

    6 jaar geleden
    Hopelijk voor iedereen dan en niet alleen voor de superrijke...