Hollandse Hoogte
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte

Een op de drie eigenaars van elektrische fiets kocht die voor woon-werkverkeer

BinnenlandDe elektrische fiets wordt in Vlaanderen hoe langer hoe meer gekocht voor woon-werkverkeer. Van de Vlamingen die vandaag een elektrische fiets bezitten, kocht 34 procent die aan om te gebruiken voor woon-werkverkeer. In 2015 was dat nog maar 21 procent. Dat blijkt vandaag uit de resultaten van de VAB-Mobiliteitsbarometer, een bevraging bij 2.000 mensen.

6 reacties

  • Ah Neh

    6 jaar geleden
    Niet waar Koen. uit onderzoek is gebleken dat verbruik van gewone fiets (voeding) de ecologische belasting zelfs per kilometer hoger ligt dan bij de oplading van accu's voor electrische fietsen. Deze zijn echt heel minimaal.
  • Peeters Francis

    6 jaar geleden
    Een speed e-bike is levensgevaarlijk, er zullen nog slachtoffers daardoor vallen.
  • Tom De Backer

    6 jaar geleden
    Idem hier. ondanks bedrijfswagen mee ingestapt in featslease plan. Ondertussen doe ik 7000km minder met bedrijfswagen dan dat ik ooit egdaan heb met mijn privee wagen en fiets ik 50% van de tijd met de fiets naar het werk. WIN WIn voor iedereen.
  • Fatima Dirkx

    6 jaar geleden
    En nu nog overal goede fietspaden en we zijn weer een stapje verder. Schaf de kilometervergoeding voor auto's af tot 15 km afstand werk en trek de fietsvergoeding op.
  • koen leenknecht

    6 jaar geleden
    een gewone fiets is milieuvriendelijk , een elektrische niet .