Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

“Koppels beter voorbereiden op ouderschap kan echtscheidingen voorkomen”

Aanstaande ouders moeten mentaal beter voorbereid worden op het ouderschap, door bijvoorbeeld een cursus te volgen. Aldus een van de aanbevelingen van een Nederlandse werkgroep die onderzocht hoe echtscheidingen voorkomen kunnen worden.

4 reacties

  • Luc Deville

    6 jaar geleden
    Misschien is de overvloed van "raad" door allerlei "experten" de oorzaak waarom het vaak misloopt. In kranten,boekskes en op radio en TV komen allerlei experts en onderzoekers aan het woord die aan ouders zeggen hoe slecht ze wel bezig zijn en hoe het volgens hen moet en het erge is dat ze mekaar soms volledig tegenspreken.
  • Wivina Renier

    6 jaar geleden
    inderdaad Emi ZELF je kinders opvoeden en niet voortdurend aan de grootouders geven of de leraars beschuldigen hen niet op te voeden etc. Wij leven in een maatschappij waar men de schuld constant aan een ander geeft ipv in eigen boezem eerst te kijken.
  • lut vanhyfte

    6 jaar geleden
    En niet enkel om scheidingen te vermijden maar vóóral om kindermishandeling te beperken, de tijd van baby's te laten huilen tot ze van uitputting vanzelf in slaap sukkelen en 't geven van meppen bij peuters/kleuters die 'stout' zijn moet de vergeetput in.
  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Ouderschap is hoe dan ook een deel van jezelf kunnen wegcijferen om ZELF de verantwoordelijkheid van de opvoeding te kunnen garanderen.Dat beseffen velen niet en de kroost wordt ongewild het kind van de rekening. Geduld en toewijding wordt vaak gecompenseerd door materiële verwenning.