Een van de puppies (links) had een gebroken pootje.
Volledig scherm
Een van de puppies (links) had een gebroken pootje. © Facebook Dierenasiel De Leiestreek

Puppies achtergelaten in vrieskou in Harelbeke: "Breng ze naar asiel in plaats van ze te dumpen"

DierenIn domein De Gavers in Harelbeke zijn drie verkleumde puppies aangetroffen. "Iedereen die ons info kan geven over wie deze kleintjes in de vrieskou heeft achtergelaten, kan dit anoniem doen", meldt dierenasiel De Leiestreek. Vrijwilligers hebben er de omgeving uitgekamd, op zoek naar nog meer achtergelaten hondjes.

59 reacties

  • Sylvain Roobaert

    6 jaar geleden
    Triestig om lezen , hoe kan iemand zo harteloos zijn , wekelijks lees je gebeurtenissen over huisdieren , gaat de beschaving achteruit of wat gebeurt er toch ? Als ze weten wie het deed mogen ze hem een peperdure rekening voor schotelen
  • Luc Scheepers

    6 jaar geleden
    Dieren mogen nooit gedumpt worden. Lafaard, hopelijk dumpen ze u ook eens in deze koude. Maak u eens kenbaar, lafaard.
  • Jozef Van Vaerenbergh

    6 jaar geleden
    Terecht dat iedereen protesteert tegen deze dierenmishandeling ! Maar als het katjes zijn die gedumpt worden... daar kan je nergens mee naar terecht. Bij de gemeente en in dierenasielen wordt je steevast wandelen gestuurd. Sedert de nieuwe wetgeving mede met het verbod om katjes te verhandelen worden die massaal gedumpt. Ik kreeg onlangs zelfs van een ambtenaar te horen dat ik mij maar niet moet moeien met die katten.
  • Sofie De Smedt

    6 jaar geleden
    Ik vond in de kelder in mijn ouderlijk huis een jonge tortelduifje, was gewond aan de vleugel, waarschijnlijk uit het nest gevallen en zo de kelder ingegaan, ik en mijn vader brachten het naar het dierenasiel en later kreeg ik brief dat alles goed was met het vogeltje, ze hadden hem vrijgelaten, ik was blij.
  • johan ruell

    6 jaar geleden
    als ik wist wie dit geweest zou zijn, daarvoor wil ik nog den bak in. Hopelijk kom ik nooit zo iemand tegen die zulke dingen doet.