Brussel en Antwerpen zijn koplopers: daar werden samen 43,5 procent van alle overtredingen vastgesteld.
Volledig scherm
Brussel en Antwerpen zijn koplopers: daar werden samen 43,5 procent van alle overtredingen vastgesteld. © ANP XTRA

Vooral mannen tussen 31 en 40 jaar gebruiken gsm achter het stuur

VerkeerHet aantal overtredingen van gsm-gebruik achter het stuur is de laatste jaren geleidelijk gedaald, tot 108.683 in 2016. Opvallend is dat dubbel zoveel mannen als vrouwen een overtreding maakten. De groep tussen 31 en 40 jaar is recordhouder voor wat gsm'en achter het stuur betreft. Dat meldt CD&V-Kamerlid Franky Demon, die de cijfers opvroeg.

13 reacties

  • Robert DE REU

    6 jaar geleden
    Waarom is er al lang geen rijverbod ingevoerd voor dat GSM en achter het stuur, eerste maal betrapt 1 maand rijverbod enz. Meer dan 25% geeft toe dat hij dat wel eens doet, tussen dat zijn er meer dan 25% die rijden alsof ze meer dan 1 promille in het bloed hebben, begrijpe wie begrijpe kan.
  • Charel De Kromhe

    6 jaar geleden
    Ben dagelijks beroepshalve op de baan in Antwerpen.Mijn vaststellingen van gebruikers van gsm achter het stuur is wel totaal anders.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Twijfel sterk aan,voorbije 2 jaar zijn hier in de onmiddellijk omgeving 3 jonge vrou-wen verongelukt ,alle waren met hun gsm bezig bracht onderzoek aan 't licht flauwe bocht,even wegkijken v d baan en allen tegen boom beland en op slag dood. Gisteren ben ik naar Leuven gereden ,heb niet minder dan 7,weeral vrouwen geteld die aan telefoneren of smsen waren terwijl ze bijna in mijn koffer v d wagen zaten, zo snel mogelijk snelheid minderen en ze tot inhalen verplichten enige oplossing.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Wanneer wordt de minimum boete opgetrokken naar 500€ ? Smartphone of GSM ter plaatse vernietigen.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Verhoog de boetes met x 10. Geen gezever.