Hoe drink jij je koffie: roze, groen of als martini? De koffietrends op een rijtje
Voor veel mensen kan de ochtend niet beginnen zonder kopje koffie. Maar over een simpele espresso hebben we het nu even niet: trends ontwikkelen zich snel. Tot 2017 dronken we al zwarte koffie, maar tegenwoordig zijn er ook roze en gele bakjes troost. De koffietrends op een rij.
Beetroot coffee
Knalroze en erg gezond? Hebben we het niet over de groene matcha latte, dan moet het wel de bietenlatte zijn. Dit drankje werd populair in Australië en is sinds kort ook bij ons te vinden in verschillende koffiebars. Of het echt lekker is, durven we niet te zeggen. Maar van de kleur (te danken aan het rodebietenpoeder) worden we wél vrolijk.
Coffee cone
Eerder zagen we al koffie in een donut voorbij komen. Vanaf nu past het ook in een ijshoorntje. Als je een coffee cone bestelt, is dat precies wat je krijgt: een smakelijke latte in een hoorntje dat meestal ook nog eens met chocolade is gevuld. Let op: je moet wel snel drinken, je wilt niet dat je hoorntje gaat lekken.
Espresso-martini
Een koffie met nét dat beetje extra? Bestel een espresso-martini. Niet zozeer geschikt voor vroege ochtenden, wél voor een aperitiefje, dankzij het hoge percentage aan koffielikeur en wodka. Plezier gegarandeerd!
Dirty chai
Helemaal gek van Chai tea latte? Dan is een Dirty chai ongetwijfeld ook wat voor jou. Hetzelfde drankje, maar dan inclusief een shotje espresso. Klinkt nóg beter, als je het ons vraagt.
Cold brew
Een iced coffee maar dan beter, zo kun je cold brew het best omschrijven. Dit kopje wordt koud ‘gebrouwen’. Dat betekent dat de koffie nooit verwarmd is, in tegenstelling tot iced coffee, dat eigenlijk warme koffie is die is afgekoeld. Daarnaast is cold brew iets zoeter en bevat het meer cafeïne.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
-
Jobat
Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit. -
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
Gebruik je geregeld exotische smaken als gember, kurkuma, zoete aardappel of citroengras in de keuken? In de plaats van ze elke keer opnieuw te kopen, kweek je ze voortaan gewoon zelf. En dat gaat veel gemakkelijker dan je denkt. Onze tuinexperte Laurence Machiels legt uit hoe je het aanpakt. -
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
-
Heerlijke kost voor de krokusvakantie: 3 gerechten waar het hele gezin van smult
Er zijn gerechten waar iedereen in het gezin gelukkig van wordt. Denk maar aan spaghetti bolognese of steak met frietjes. Foodstylist Sonja Peeters gooit het over een iets andere boeg. Met onze drie favorieten, overheerlijke kippensoep, smeuïge puree met homemade hamburgers en pasta met geroosterde groenten, breid je deze krokusvakantie je lijstje aan familietoppers beslist uit. -
Queen Elizabeth lanceert bakwedstrijd voor haar verjaardagsdessert. Dit zijn 3 geliefde recepten van de zoetekauw
Dit jaar zit de Britse Queen Elizabeth (95) zeventig jaar op de troon. Haar feest in juni zal vier dagen duren, maar deze week start in het Verenigd Koninkrijk wel al de ‘Platinum Pudding Competition’. Deelnemende bakkers proberen een nieuw dessert te creëren voor The Queen, dat iedereen zal eten tijdens de festiviteiten. De winnaar wordt pas binnen enkele maanden bekendgemaakt, dus voor wie niet kan wachten zetten wij nu al drie favoriete recepten van de Queen op een rij. -
Italianen teleurgesteld: hun espresso mag niet op de Werelderfgoedlijst. “Veel meer dan een drankje voor ons”
-
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
Niks mis hoor, met schuimwijn. Maar af en toe mag het wat specialer zijn. Serveer je gasten met oudjaar eens een lekkere cocktail, bijvoorbeeld. Geen idee hoe eraan te beginnen? Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn geeft drie recepten. Ze zijn poepsimpel, lekker als aperitief en ideaal om mee te proosten als de klok middernacht slaat. Santé! -
“Ik ben in mijn leven altijd op zoek naar goede, betaalbare wijnen”: Sven Ornelis trots op eigen online wijnhandel
8 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerMax Maddy
Peter Buyck
Daniella Van Coninckxloey
Celor Weityens
Ricardo Paulssen