VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Ouders kamperen in vrieskou aan school om donderdag kind te kunnen inschrijven

GrimbergenVanaf 1 maart starten de inschrijvingen in twee scholen in Grimbergen, maar nu al staan tientallen ouders er te wachten. Eén basisschool vangt de ouders op in klaslokalen, maar in een andere school hebben die minder geluk: ze moeten in tenten of in hun wagen slapen. Minister Crevits pleit voor de oprichting van een Vlaams digitaal platform waar scholen hun inschrijvingen kunnen regelen.

220 reacties

  • Johny deman

    5 jaar geleden
    Er moeten meer plekken voorbehouden zijn voor moeders zonder opleiding. Dat is een erg zwakke groep en ze hebben baat met het kunnen kiezen van hun kleuterschool.
  • Jean Pollet

    6 jaar geleden
    wie het in gang zet, is zeker dat zijn kind plaats heeft dus "voorbedacht " ? lijsten maken, de namen aflezing , is dat geen schending van de privacy Probleem als er maar 10 plaatsen zijn ? Misschien alles samen in een pot en er 10 uittrekken ?
  • Patrick De Potter

    6 jaar geleden
    hebben deze anders niet te doen, of krijgen deze stempelgeld voor wildkamperen. Waar zijn Calvo en vrienden nu
  • Daisy Daelemans

    6 jaar geleden
    Niemand verplicht die mensen om daar te gaan overnachten in een tentje. Dus geen gezever over de kou. Is er geen plaats in de school waar je van je bed in de klas kan stappen, stap dan op de fiets en ga wat verder naar school, dat hebben wij vroeger ook moeten doen.
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Vroeger was dat toch nooit een probleem ? Je schreef je in en het was afgelopen. Soms had je wel klassen van 17 mensen maar ook wel eens met 35 leerlingen. Wie of wat heeft dat probleem gecreëerd eigenlijk ?