REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Anti-Kabilabetoging in Congo uiteengedreven door traangas en kogels

In Kisangani in de Democratische Republiek Congo is vanochtend een betoging tegen president Joseph Kabila door de politie uiteengedreven met traangas en kogels, zo meldt het Franse persbureau AFP.

7 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Onder de burgers zit een enorm potentieel aan frisse creativiteit en die mensen hebben niet eens deftig onderwijs. Ze zijn het al zo lang gewoon. Ik doe er mijn pet voor af. Kabila is zoals Mugabe. Dan is alles gezegd.
  • chris Ceulemans

    6 jaar geleden
    Sinds hun onafhankelijkheid in 1960 kreeg dat land miljarden dollars toegestopt...Mobutu, Kabila I, nu Kabila II.....zwart Afrika zal evolutiegewijs langzaam verdwijnen in totale verwildering en chaos zonder de minste infrastructuur aan wegen, ziekenzorg, veiligheid....komt door hun diepgewortelde etnische verdeeldheid en raçisme onderling! " discriminatie" zal overal heersen, ook hier, maar dat is een verschil met wat daar heerst!
  • Eddy DESMET

    6 jaar geleden
    Van een bananenrepubliek gesproken ... Vroeg of laat zal Kabila moeten opstappen, dat hij zich daar maar rekenschap van geeft ... En wie op mensen schiet zal daar ook de gevolgen van dragen ... Geen goede politiek.
  • joseph charliers

    6 jaar geleden
    Allée binnenkort weer een hoop Congolezen , als asiel zoekers .
  • Cooks Roy

    6 jaar geleden
    Allee, moeten onze onnozelaars uit de Wetstraat nu weer niet met geld staan zwaaien om die arme Kongoleeskes te helpen?