Thomas Bartlett Whitaker (Texas), Doyle Lee Hamm (Alabama) en Eric Scott Branch (Florida).
Volledig scherm
Thomas Bartlett Whitaker (Texas), Doyle Lee Hamm (Alabama) en Eric Scott Branch (Florida). © AP, Reuters

Dag vol executies loopt drie keer anders af: van kapot geprikte aders en genade tot geschreeuw door merg en been

Drie ter dood veroordeelde moordenaars, drie Amerikaanse staten. Voor het eerst in meer dan acht jaar tijd zouden drie mensen op dezelfde dag in de VS geëxecuteerd worden. Maar het draaide helemaal anders uit.

69 reacties

  • Bart Kuse

    5 jaar geleden
    Al diegenen in deze wereld die voor de doodstraf zijn, zouden zelf geëxecuteerd moeten worden, de wereld zou een veel fijnere plek zijn en het gemiddelde iq van de wereldbevolking zou een pak stijgen zonder al die lowlifes en hillbillies
  • Elle Devee

    5 jaar geleden
    Ik heb ook niet echt medelijden met moordenaars. Maar het probleem is wel dat er veel gerechtelijke dwalingen gebeuren. Om de haverklap hoor je dat iemand die al 20 jaar achter de tralies zit moet worden vrijgelaten omdat DNA onderzoek hen vrijpleit. Eens ze geëxecuteerd zijn is het wel te laat hè om die dwaling alsnog recht te zetten.
  • Hendrik Goris

    6 jaar geleden
    Wie voor doodstraf is, zit er niet mee in dat onschuldigen sterven. Regelmatig zijn er juridische dwalingen. Levenslang, echt levenslang, moet terug bestaan bij ons.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Zo'n horror kan zelfs Hitchcock niet bedenken. Doodstraf is een genadestraf. Hun slachtoffers hebben levenslang. De daders worden na enige bezinning uit de wereld geholpen terwijl de mama van dat vermoorde kind nog levenslang moet rouwen of na verkrachting, mutilatie, ...
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Doodstraf is een terechte straf voor sommige misdaden. Dit soort misdadigers hebben hun recht op leven verspild.