EPA
Volledig scherm
© EPA

Waar geld is, zijn criminelen: 'cryptojackers' kapen zelfs uw koelkast en het speelgoed van de kinderen

Maak kennis met de nieuwste criminele trend: cryptojacking, oftewel stiekem gebruik maken van andermans systemen om virtueel geld te winnen. Het is een industrie die steeds groter wordt, net als de wereld van virtueel geld zelf.

12 reacties

  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    Cliff Verhaegen, Moet dan ook niet de Euro en USD en andere munten verbannen worden? Deze zijn ook gebakken lucht, zonder enige tegenwaarde. Sorry, er is wel een verschil uiteraard. De traditionele munten hebben bergen schulden, hoger dan mount everest. En nu dat de interesten gaan stijgen, zal deze bubbel tevoorschijn komen en als gevolg geen beurscrisis maar een regelrechte munt crisis (en dat is erger dan een kleine beurs crisis zoals in 2008).
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    straks op afstand onze elec +water en dergelijke afsluiten Nieuwe meter zijn niet beveiligd zelf ons med .dossier zal te grabbel zijn moet electro alles ;rekeningen van wie geld heeft zal geplunderd worden op afstand Enkel computer specialisten niet!???
  • Fred Demey

    6 jaar geleden
    tellen we de criminele overheid hier ook bij??
  • wesley netnem

    6 jaar geleden
    Hoe meer er van die cryptomunten komen hoe moeilijker het minen wordt en hoe trager transactie's worden omdat er wereldwijd maar een bepaalde rekenkracht is en omdat alle Blockchain's rekenkracht nodig hebben om te werken zal deze markt op een bepaald moment verzadigd zijn en vast lopen ! Opdat moment kan je niet meer verkopen of kopen en storten de markten in elkaar ! Dat huishoud apparaten nu al misbruikt worden zegt genoeg !
  • Bjorn Viane

    6 jaar geleden
    Hier begrijpen ze er nog altijd niets van... jullie frank zal nog vallen. Bij de een al wa sneller als bij de ander. Doe zelf je huiswerk en zoek je informatie eens zelf uit... stop met speculeren en probeer eerst eens te begrijpen waarover deze technologie gaat. Ps als je je info van hln artikels haalt ivm cryptos zal je niets weizer worden. Pure manipulatie.