Olieveld van Gazprom bij Novoprtovskoye in Noord-Rusland.
Volledig scherm
Olieveld van Gazprom bij Novoprtovskoye in Noord-Rusland. © afp

Vrieskou in Europa levert Russische gasreus nieuw exportrecord op

De aanhoudende koudegolf in Europa heeft het Russische gasconcern Gazprom een serie exportrecords opgeleverd. De gasreus sluisde zaterdag meer dan 655 miljoen kubieke meter aardgas richting West-Europa, een nieuw record, en dat al voor de vierde dag op rij. 

10 reacties

  • oswald billiet

    6 jaar geleden
    Wij zijn gewoon dom en hoogmoedig aan het doen: de kerncentrales sluiten? Als we in de toekomst alle energie van wind en gas zullen moeten halen dan belasten wij de komende generatie met onbetaalbare facturen. En die zullen ons zware verwijten maken en wellicht nieuwe modern en veilige kerncentrales bouwen om uit de energienood te geraken. Intussen moeten wij hopen dat het kostbare gas van Poetin niet massaal zal verslonden worden in de gasturbines die de kerncentrales zullen moeten vervangen;
  • Geert Vermuyten

    6 jaar geleden
    Als onze miljarden euro's niet naar SA gaan voor olie,dan stromen ze naar Rusia voor gas .... Maar armer zal europa worden !!! Politiek zonder visie in EU !
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Electrische verwarming is de toekomst geproduceerd uit zonnepanelen en windmolens.
  • Peter Bosmans

    6 jaar geleden
    Dat is een stijging van meer dan 50% en dan praten ze hier over sluiten kerncentrales en elektriciteit produceren met gascentrales. Ook open haarden, hout en pellet-kachels worden hier met de vinger gewezen. Wat als iedereen gas gaat gebruiken, prijs maal 2, 3, 4, ...
  • Jozef Van Vaerenbergh

    6 jaar geleden
    Onze premier Michel is onlangs nog op de schoot gaan zitten bij Poetin (met een verborgen agenda) Wat had je gedacht hij is gaan slijmen om een contract voor de levering van gas voor de geplande gascentrales. Wedden dat er vanuit België geen kritiek meer komt op het beleid van Poetin.